Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης και της καθ’ ημάς ανατολής, με όργανα και μουσικές είναι το μουσικο- θεατρικό θέαμα Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή του Πάνου Σκουρολιάκου που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Ίδρυμα Μιχαλης Κακογιάννης.

Με συνταξιδιώτες τη Θεοδοσία Στίγκα,  τον Χάικ Γιαζιτζιάν στο ούτι, τον Μάνο Κουτσαγγελίδη στο κανονάκι και τον Φώτη Τσορανίδη στην κιθάρα, ο Πάνος Σκουρολιάκος ερμηνεύει κείμενα των Νικηφόρου Ρωμανού, Νικήτα Χωνιάτη, Μιλτιάδη Χουρμούζη, Θέμη Πάνου αλλά και αφηγήσεις απλών ανθρώπων. Ξεχωριστή η παρουσία του καραγκιοζοπαίχτη Κώστα Σπυρόπουλου που φέρνει πίσω από μπερντέ τον Kαραγκιόζη σε μέρη γνώριμά του.

Τραγούδια και κείμενα, ακούγονται διαφορετικά σ’ αυτήν την παράσταση.  Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες δημιουργώντας  μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Μια ωραία βόλτα σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων. Η Θεοδοσία, ο Χάικ, ο Μάνος και ο Φώτης μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό  μωσαϊκό.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική  επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη και της Νότας Μπενετάτου.