Στις 19 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης ATRIΟΝ, στη Θεσσαλονίκη, η ομαδική έκθεση των διακεκριμένων εικαστικών Εριέττας Βορδώνη, Κωστή Γεωργίου και Παύλου Σάμιου. Με αφορμή τη συνάντησή τους, οι τρεις σημαντικοί ζωγράφοι, εξερευνούν διαφορετικές ενδοχώρες που σε αναπάντεχα σημεία τους συναντώνται.

Στα νέα έργα τους που δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της έκθεσης, η ορατή πραγματικότητα διεισδύει στο φαντασιακό, αποκτώντας διαφορετικές δυνητικές εκδοχές και η ζωγραφική επιφάνεια, συνθέτοντας ένα συναρπαστικό πεδίο  συμπυκνωμένης αφήγησης και ένα σύνθετο πλέγμα διαδοχικών ανατροπών, μετατρέπεται σε κατοικημένο χώρο όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Τα διάφανα αλλεπάλληλα επίπεδα με τα αναγνωρίσιμα σύμβολα της Εριέττας Βορδώνη (δένδρα, άλογα, ανθρώπινη μορφή), συνομιλούν με τα θεατρικής διάστασης κόκκινα στιγμιότυπα και τις αινιγματικές περσόνες του Κωστή Γεωργίου και με τις χαρακτηριστικές πυκνές νεκρές φύσεις του Παύλου Σάμιου, προτείνοντας μια ανεξάντλητη περιήγηση του βλέμματος, όπου τον πρώτο λόγο έχει η καθαρή ζωγραφική.

Το κείμενο του συνοδευτικού καταλόγου υπογράφει η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού.