Μια από αυτές τις δράσεις είναι και η ηχητική παράσταση «Στη σκιά των ήχων» που παρουσιάζει το ντουέτο Kristoff K. Roll (Carole Rieussec & J.Kristoff Camps) από 20 ως 23 Ιουνίου 2017, στην πλαζ Βοτσαλάκια του Πειραιά, με την υποστήριξη του Institut français (Παρίσι).

Οι Kristoff K. Roll θα βρίσκονται στον Πειραιά στις 20 και στις 21 Ιουνίου, όπου προσκαλούν το κοινό, να τους συναντήσουν και να αφηγηθούν αναμνήσεις από τα όνειρά τους. Οι αφηγήσεις θα ηχογραφηθούν, θα μονταριστούν και θα επενδυθούν με ηχητικά εφέ. Το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί ως παράσταση με τίτλο Στην σκιά των Ήχων, στην Πλαζ Βοτσαλάκια, στις 22 και 23 Ιουνίου.

Αναμνήσεις των ονείρων είναι ό,τι μένει όταν ξυπνάμε, είναι το αίσθημα που παραμένει ζωντανό και κρατάει μέρα νύχτα δημιουργώντας παράλληλη ζωή… απομεινάρια του ονείρου όπως μεταμορφώνονται από τον λόγο, τη μνήμη, το παρόν.

Οι αφηγήσεις ονείρων έχουν περισσότερη αξία όταν είναι γεμάτες λεπτομέρειες, όταν έχουν την ιδιαίτερη τους δομή, τη δικιά τους ατμόσφαιρα, όταν ενθαρρύνουν τους άλλους να συμμερίζονται το όνειρο. Μετά τις παραστάσεις, τα συλλογισμένα όνειρα θα αποθηκευτούν σε αρχείο ήχου με αφηγήσεις ονείρων που το ντουέτο Kristoff K. Roll μαζεύει σε κάθε συνεδρίαση.

Από το 2007 ​η​ Carole Rieussec (Καρόλ Ριεσσέκ) και ο J-Kristoff Camps (Ζι-Κριστόφ Καμπ) συλλέγουν αφηγήσεις ονείρων από όλο τον κόσμο και δημιουργούν μία «παγκόσμια ηχητική βιβλιοθήκη ονείρων».

Μετά το Παρίσι, την Μπαρτσελονέτ και τη Σετ στη Γαλλία, το Τορίνο, το Ζάγκρεμπ, το Κάιρο και άλλες πόλεις, το ντουέτο Kristoff K. Roll (Κριστόφ Κα Ρολ) καταφθάνει στον Πειραιά για να ηχογραφήσει αφηγήσεις ονείρων των κατοίκων και παράλληλα να παρουσιάσει μια υπαίθρια περφόρμανς όπου οι ιστορίες αυτές συναντούν ηχογραφήσεις περιβάλλοντος και «επιστρέφουν» στο κοινό, κατά τη διάρκεια μιας 40 λεπτής σιέστας.

Στην Πλαζ Βοτσαλάκια οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν ξαπλώνοντας και αφού φορέσουν ένα ζευγάρι ακουστικά να ξεκινήσουν την ηχητική ονειροπόληση. Πίσω από κάθε σημείο με ακουστικά θα υπάρχει ένα μικρό ηχείο, το οποίο θα δημιουργεί ένα τρίτο σημείο –έμμεσης– ακρόασης, «θολώνοντας» την κυρίως αφήγηση και το οποίο ολοκληρώνει την Σκιά των ήχων.

Οι Kristoff K. Roll λένε για την περφόμανς:

«Κάθε παράσταση, όπως κάθε όνειρο είναι διαφορετική. Αυτοσχεδιάζουμε και συνθέτουμε ελεύθερα με τις φωνές του σύμπαντος. Οι φωνές γίνονται οι αφηγητές του ονείρου και καθώς ο χρόνος περνά, η ακρόαση γίνεται ολοένα και ποιο απόμακρη, ποιο αφηρημένη μέχρι που σβήνει για πάντα.

Είναι ώρα για σιέστα.»

Κάλεσμα σε αφηγήσεις ονείρων

Το ντουέτο Kristoff K .Roll  (Carole Rieussec & J.Kristoff Camps) προσκαλεί το κοινό να το συναντήσουν για την καταγραφή των αφηγήσεων ονείρων, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου, από τις 10.00πμ μέχρι τις 8.00 μμ, με ραντεβού στο 210 41 43 356.


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Το πρόγραμμα

Γεφυρώνοντας τις Διαφορετικότητες: Άνοιγμα στην Πόλη του Πειραιά