Η αίθουσα τέχνης «Έλικα» παρουσιάζει την έκθεση Old Age του Steven C. Harvey. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη

27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2012.

Σύμφωνα με τον Picasso, η ζωγραφική είναι «ένα μέσο επίθεσης και άμυνας». Τα σχέδια της σειράς «Οld Age» του Steven Harvey είναι επιθέσεις σε έναν εχθρό ο οποίος εξαπολύει επιδρομές πάνω στην ανθρωπότητα  αδίστακτα και σχεδόν κοροϊδευτικά. Ο εχθρός δεν είναι άλλος από το γήρας – μια επίκτητη «ασθένεια» που «φοριέται» στο δέρμα σαν κάτι επίκτητο και αναπότρεπτο, μη αναστρέψιμο.

Έτσι, η τερατόμορφη παραμόρφωση χρησιμοποιείται στα σχέδια για να υποδείξει ότι το γήρας είναι κάτι ξεχωριστό από τον ίδιο τον άνθρωπο, ένα σύμπτωμα και όχι ο ίδιος ο εαυτός του, αυτός είναι το θύμα. Η βίαια αυτή παραμόρφωση αποτελεί επίσης μια σάτιρα απέναντι στην φθορά που επιβάλει η μυστήρια θέληση της μητέρας φύσης. Τα πρόσωπα έρχονται αντιμέτωπα με το τέλος τους με μοναδικά εφόδια κάποια αμφιλεγόμενα στηρίγματα, όπως η Βίβλος, ένας σταυρός, ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως ή ένα βιβλίο με σταυρόλεξα.

Παρά τη φαινομενική τους σκληρότητα, τα σχέδια του Harvey έχουν μία ιδιαίτερη ομορφιά και ευαισθησία, έτσι ώστε τόσο τα ίδια, όσο και οι χαρακτήρες που απεικονίζουν, μοιάζουν να έρχονται από άλλη εποχή – σαν να ξεθάφτηκαν από ένα συρτάρι ενός εγκαταλειμμένου νοσοκομείου.

O Steven C. Harvey  γεννήθηκε στο Stafford της Αγγλίας το 1967 και σπούδασε στο Wimbledon School of Art, Λονδίνο. Το 2012 έκανε ατομική έκθεση (Steven C. Harvey – Vehicles) στο μουσείο Musee D’Arte Moderne Grand-Duc Jean (MUDAM), Λουξεμβούργο. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ν.Υόρκη, το Λουξεμβούργο την Αθήνα και τη Θεσ/νίκη. Η δουλειά του επιλέχθηκε για το επόμενο Vitamin D2 (εκδόσεις Phaidon) που θα εκδοθεί το 2013 και αποτελεί μία σημαντική διεθνή έρευνα για το σύγχρονο σχέδιο.