Το Φεστιβάλ της Σάνης στη Χαλκιδική παρουσιάζει τον εξαίρετο Στέφανο Θωμόπουλο σε μια μαγική μουσική βραδιά την Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2011.

Ο Στέφανος Θωμόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της πόλης, απ’ όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου με άριστα. Συνέχισε στην Musikhochschule της Κολωνίας (δίπλωμα σολίστ), καθώς και στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris (πιάνο και μουσική δωματίου) και στο Κονσερβατόριο του Amsterdam, ενώ μαθήτευσε δίπλα σε εξέχουσες προσωπικότητες της μουσικής (Aldo Ciccolini, Δόμνα Ευνουχίδου, Philippe Entremont, Dmitri Bashkirov).

Πραγματικός βιρτουόζος, εκτελεί με ποίηση και ταμπεραμέντο, δεχόμενος σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του εντυπωσιακές κριτικές και βραβεύσεις διεθνώς. Έχει δώσει ρεσιτάλ και λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ελληνικές και ξένες ορχήστρες, έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και τη Γαλλία –σύντομα θα ηχογραφήσει το πρώτο του προσωπικό CD με έργα Ξενάκη– και έχει πάρει μέρος σε πολλά project μουσικού θεάτρου, όπως η προσαρμογή της νουβέλας του Heinrich von Kleist «Η Μαρκησία του Ο», σε σκηνοθεσία του Lukas Hemleb, έργο που παρουσιάστηκε επί δύο χρόνια σε γαλλικές εθνικές σκηνές. Είναι μέλος του ελληνικού συνόλου πιάνων Piandemonium.