Ο αυστριακός σκηνοθέτης θεάτρου Martin Scharnhorst διοργανώνει ένα θεατρικό/ βιωματικό σεμινάριο για νέους επαγγελματίες ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές δραματικών σχολών καθώς και  για χορογράφους, χορευτές κ.α., αναφορικά με συναισθήματα, συμπεριφορές και αυτόματους συνειρμούς.

Θέμα: Status Games / Modul A – Το χαμηλό Status

Περιγραφή εργαστηρίου

STATUS: η αλληλεπίδραση μεταξύ κυριαρχίας και δουλικότητας μέσα στο πλαίσιο των κοινωνικών περιορισμών και πως αυτή η κυριαρχία και η δουλικότητα αντιδρούν μεταξύ τους.

Στόχος του σεμιναρίου με θέμα τa STATUS GAMES είναι η μελέτη που βασίζεται σε συγκεκριμένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, οι οποίες οδηγούν στην ανακάλυψη του προσωπικού και του κοινωνικού μας STATUS, του STATUS των ρόλων (π.χ. ο διευθυντής και ο υπάλληλος, η δούκισσα και η καμαριέρα, ο αστυνόμος και ο διαδηλωτής κ.λπ.) καθώς επίσης και στην εφαρμογή τους για την ανατροπή των ρόλων αυτών.

Μέσα από το εργαστήριο θα καταφέρουμε να εμβαθύνουμε περισσότερο στην υποκριτική ικανότητα καθώς θα είμαστε σε θέση να κατανοούμε με μεγαλύτερη ευκολία τόσο την απόδοση του παρτενέρ μας επί σκηνής όσο και τη δική μας δράση και αντίδραση. Ταυτόχρονα, αποφεύγοντας πιθανά μπλοκαρίσματα, θα οδηγηθούμε στην επίτευξη της ροής των θεατρικών μας δράσεων.

Ένας επιπλέον στόχος του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε την επίδραση της φωνής, της σωματικής στάσης, της κίνησης και του χώρου σε σχέση με το Status.  

Η δομή των σεμιναρίων προσαρμόζεται στον εκάστοτε επαγγελματικό προσανατολισμό των συμμετεχόντων.