Στην συνέχεια του πεζόδρομου της Ελπίδος πίσω από το Victoria Square Project, θα κρεμαστεί ένας λευκός καμβάς στον δρόμο. Στην αντίθετη πλευρά του καμβά, θα υπάρχουν διάφορες συσκευές εκτόξευσης χρώματος. Σας ζητείται να έρθετε φορώντας λευκά ρούχα, καθώς επίσης θα έχετε την επιλογή να φορέσετε και λευκά κομμάτια της συλλογής ρούχων, την οποία έχουν επιμεληθεί οι καλλιτέχνιδες.

Θα σας παρέχουμε προστατευτικά γυαλιά και καλύμματα παπουτσιών. Σε μία ζωηρή χαοτική έκρηξη, το χρώμα θα ριχτεί από τους παρευρισκόμενους πάνω στον καμβά και στους ανθρώπους, οι οποίοι θα φορούν τα λευκά ρούχα. Θα μπορείτε να επιλέξετε, εάν θα ρίξετε ή θα σας ρίξουν χρώμα.

Στο τέλος, θα μεταφέρεστε με αργές κινήσεις σε μια κατάσταση στεγνώματος, όπου θα δίνεται ο χρόνος στα δημιουργήματα να στεγνώσουν πάνω στα σώματά σας. Πρόγραμμα 6 μμ έως 8 μμ – splash your style (με μουσική από Aphex Twin) 8 μμ έως 10 μμ – κατάσταση στεγνώματος με φωτογράφηση (με μουσική από Alexia Caunille)

Βιογραφικά

Alexia Caunille

Η Alexia Caunille είναι μία διεπιστημονική καλλιτέχνιδα, η οποία ασχολείται με τον σχεδιασμό ρούχων, τον ήχο και την performance. Ύστερα από την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Σχέδιο στην Σχολή Καλών Τεχνών του Bordeaux το 2016, όπου ανέπτυξε την τεχνική της στον σχεδιασμό ρούχων, εμβάθυνε την έρευνά της σε μεταπτυχιακό επίπεδο πάνω στo “art practise” δίνοντας στις δημιουργίες της τον χαρακτήρα του performance. Αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στο Παρίσι και συχνά συνεργάζεται με διάφορους καλλιτέχνες.

Jana Linke

Η Jana Linke σπούδασε στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών στο Βερολίνο. Μένει και εργάζεται στο Βερολίνο. Αυτή τη στιγμή, επιδιώκει να βρει μια καλλιτεχνική επιχορήγηση εργασίας στην Αθήνα. Η καλλιτεχνική της παραγωγή ξεκίνησε στον τομέα της τέχνης που βασίζεται στον χρόνο δημιουργώντας εγκαταστάσεις performance και ρομποτικής στο θέατρο. Τα τελευταία χρόνια, ασχολήθηκε περισσότερο με την ζωγραφική της δράση πάνω σε ύφασμα. Το επίκεντρο ενδιαφέροντός της περιστρέφεται γύρω από τις αισθητικές παρεμβάσεις: να δίνει και να λαμβάνει χώρο. δομές χρόνου και χώρου. το δραματουργικό σκηνικό. η διαδικασία. το συμβάν. το ειρωνικό κατασκεύασμα. θέσπιση της διατηρούμενης κατάστασης. τοποθέτηση και μετασχηματισμός