Από της εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Μπράντον Μαλ,  Spirit animals 1: Τα αγρίμια σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μίσσιου.

Τέσσερα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέσσερις διαφορετικές άκρες της γης παίρνουν μέρος σε ένα πανάρχαιο τελετουργικό ενηλικίωσης. Στον κόσμο του Έρντας, όταν τα παιδιά φτάνουν στην εφηβεία, προσπαθούν να καλέσουν ένα πνεύμα ζώου με το οποίο θα συνδεθούν για όλη τους τη ζωή. Καθώς το τελετουργικό αρχίζει, παράξενοι ξένοι, τυλιγμένοι σε πράσινους μανδύες, παρακολουθούν με προσοχή.
Αναπάντεχα, εκτυφλωτικές λάμψεις σκορπίζονται στο χώρο και από μέσα τους εμφανίζονται τέσσερα θρυλικά πνεύματα ζώων, γεγονός πρωτόγνωρο: ο λύκος Μπρίγκαν, το πάντα Τζι, η λεοπάρδαλη Ουράζα και το γεράκι Έσιξ. Η πορεία των παιδιών αλλά και ολόκληρου του κόσμου έχει αλλάξει για πάντα. Οι Πρασινομανδύτες φανερώνουν ότι έχει έρθει η κρίσιμη ώρα για τη μεγαλύτερη μάχη. Χρειάζονται τη βοήθεια των παιδιών και των ζώων γιατί το Έρντας βρίσκεται στο έλεος μιας σκοτεινής δύναμης που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα.
Οι τέσσερις ήρωες πρέπει να εκπαιδευτούν στη μάχη και να μάθουν να συνεργάζονται. Έριδες, θυσίες, κίνδυνοι και προδοσίες θα σημαδέψουν το δύσβατο μονοπάτι τους. Όμως όσο δυνατοί κι αν γίνουν, είναι αδύνατον να τα καταφέρουν μόνοι τους. Πλέον, η μοίρα του κόσμου πέφτει όχι μόνο στα χέρια τους, αλλά και στα δικά σου!

Ανακάλυψε το δικό σου ζώο πνεύμα
και ζήσε την περιπέτεια!

Ο Μπράντον Μαλ μένει σε μια χαρούμενη μικρή κοιλάδα κοντά στο στόμιο ενός φαραγγιού μαζί με τη γυναίκα και τα τρία τους παιδιά. Έζησε δυο χρόνια στην έρημο Ατακάμα στη Βόρεια Χιλή όπου έμαθε Ισπανικά και ζογκλερικά. Κάποτε κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε ένα διαγωνισμό φαγώματος πουτίγκας, που έγινε στο πάρκο πίσω από το σπίτι της γιαγιάς του. Ο Μπράντον είναι συγγραφέας της best seller σειράς των New York Times, Fablehaven και The Candy Shop War.