Με την ευκαιρία των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που θα διεξαχθούν από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου, στην

Αθήνα, το Μουσείο Ηρακλειδών παρουσιάζει την έκθεση “Special Olympics – Special Artists” με έργα ζωγραφικής, σχέδια, υδατογραφίες και πυρογραφίες, που φιλοτέχνησαν μαθητές των E.E.E.E.K. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης) Ηρακλείου Αττικής, ειδικά για την περίσταση. Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, έως τις 5 Ιουλίου και έχει ελεύθερη είσοδο.

Στόχος του Μουσείου Ηρακλειδών είναι, όχι μόνο να τιμήσει τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011 αλλά κυρίως να συμβάλλει στη προώθηση του Κινήματος των Special Olympics στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση θετικής στάσης της κοινωνίας απέναντι στα άτομα με διανοητική αναπηρία.

Τα Special Olympics Ελλάς ιδρύθηκαν το 1987 ως ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό την ένταξη των Ελλήνων με διανοητική αναπηρία στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, προσφέροντας σε αυτούς τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να τις προβάλλουν στην παγκόσμια κοινότητα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Ταυτόχρονα, ανέλαβαν την ευθύνη να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας.

Τα Special Olympics Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή Προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Είναι συνδεδεμένο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν αναγνωρισθεί επίσημα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), ως Φίλαθλο Αθλητικό Σωματείο. Η δράση των Special Olympics Ελλάς μέχρι σήμερα στηρίζεται σε εθελοντές.