Εμπνευσμένη από, τον πίνακα «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά (1826), από τον κυνικό εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση _ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν μέσα στα νοσοκομεία_ και αποσπάσματα ελλήνων συγγραφέων, η στατική performance – Σου Μ Η Λ (Α) Ω, μ’ ακούς; είναι μια καταπιεσμένη κραυγή γύρω από την ελληνική πραγματικότητα μιας χώρας ΘΥΜΑ & ΘΥΤΗ.

Παρουσιάζεται ως έκθεμα σε βιτρίνα για περαστικούς και εντάσσεται στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Μ Η Λ Ω, που στόχο έχει να εκφέρει Σύγχρονο Πολιτικό Λόγο μέσω της Εικαστικής Αναπαράστασης.

Μια χώρα ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΕΝΗ από τα ανελέητα χτυπήματα των εξουσιαστών της, μια χώρα ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ στο βωμό του κέρδους, μια χώρα που ΝΟΣΕΙ χωρίς αντίδοτο, μια χώρα ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, μια χώρα σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

Μια χώρα που ΠΑΤΑΕΙ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ λόγω κακής διαχείρισης μιας πανδημίας, ενός μεταναστευτικού, υποθέσεων παιδεραστίας, σεξουαλικών κακοποιήσεων… Μια χώρα που ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ την όποια αντίδραση, μια χώρα που απροκάλυπτα χρηματοδοτεί οτιδήποτε δυσανάλογο με την ευημερία των πολιτών της, μια χώρα ρουσφετιού και ατέρμονης συγκάλυψης σκανδαλοθηρικών εγκλημάτων, μια χώρα βουτηγμένη στο ΑΙΜΑ.

Μια χώρα ΒΕΒΗΛΩΜΕΝΗ, ΑΠΟΠΛΑΝΗΜΕΝΗ, ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΗ, ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ και ταυτόχρονα ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ.

Ως πολίτες αυτής της χώρας δεν μένει παρά να ΟΥΡΛΙΑΞΟΥΜΕ για το δίκαιο, για τα πιστεύω μας, για την ατιμωρησία των υπευθύνων και για την αποχαύνωση των πολιτών. Με μοναδικό μας ΟΠΛΟ, την τέχνη μας. Γιατί η τέχνη δεν φιμώνεται.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Μας τα πήρε όλα αυτή…
τι θα μείνει όμως απ’ αυτήν χωρίς εμάς;

Σύλληψη Ι Ερμηνεία Ι Σκηνοθεσία: Eλεάννα Aποστολάκη Ι Ηχητικό Περιβάλλον: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης ( H i p C u t ) Ι Εικαστική Επιμέλεια: Στέλλα Δρυγιαννάκη Ι EKΘEΣH M H Λ Ω | ΛRT G a l l e r y MOPΦEΣ

Ημέρες: Πέμπτη 20 & Τρίτη 25 Μάη Ι Ώρα: 19:30 Ι Διάρκεια: 12 λεπτά (σε επαναλήψεις)
Διάρκεια Έκθεσης: 8 Απριλίου – 28 Μαΐου (η performance παρουσιάζεται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, μέσω ανακοίνωσης στη σελίδα της έκθεσης στο facebook: Μ Η Λ Ω).

_για τη δημιουργία της performance_ δεν κακοποιήθηκε κανένα άτομο_ δεν ανταμειφτήκαμε οικονομικά για την εργασία μας από κανένα κρατικό ή ιδιωτικό φορέα_ δεν έγινε παρά μόνο ΜΙΑ πρόβα_ δημιουργήσαμε ένα ΚΑΚΟ & ΒΙΑΙΟ δράμα_ σαν αυτό που ζήσαμε_ ζούμε_ και θα εξακολουθούμε να ζούμε_

Μόνον οι πατριδοκάπηλοι δεν είναι δειλοί,

δώστε στην πατρίδα του θανάτου το φιλί.