Την Τρίτη 21 Απριλίου στον Χώρο τέχνης ΙΡΙΣ εγκαινιάζεται η έκθεση της Μαριανίτας Καρακώστα – Ασωνίτη με τίτλο Soul Print.

H ζωή είναι τέχνη και η τέχνη είναι ζωή. Το ταξίδι είναι ο καθρέπτης των επιλογών μας που καλούμαστε να παρούμε και καθορίζουν που θα ισσοροπήσουμε ανάμεσα στους χιλιάδες δρόμους της πνευματικής και ψυχικής αναζήτησης. Και τελικά αυτό που μετράει δεν είναι το πόσο ψηλά έχουμε φτάσει , αλλά το πόσο μεγάλα εμπόδια έχουμε υπερπηδήσει.

Τα θέματα είναι εμπνευσμένα τόσο από την ασιατική φιλοσοφία, όσο και από  τις πολεμικές τέχνες και τη ψυχολογιά  – τομείς με τους οποίους έχω ασχοληθεί ενεργά.

Το Αποτύπωμα της Ψυχής (Soul Print) είναι η πνευματική μας υπογραφή. Είναι το σχήμα και το περιεχόμενο, ο χαρακτήρας της ψυχής μας. Είναι πιο μοναδικός από τα γονίδια και τα χρωματοσώματά μας. Όπως το αποτύπωμα των δακτύλων μας, είναι μια βαθύτερη ταυτοποίηση με τις δικές της καμπύλες και στροβιλίσματα. Δεν υπάρχει μόνο εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στο πως η ψυχή μας αγγίζει τον κόσμο. Είναι φτιαγμένο από τα όνειρα και το πεπρωμένο μας όπως το έχουμε συνειδητά ή ασυνείδητα ζήσει. Είναι φτιαγμένο απο το παρελθόν μας που μας πάει πίσω στις ρωγμές της παιδικής μας ηλικίας. Περιέχει όλες μας τις επιτυχίες και αποτυχίες. Ειναι ο συνέταιρος που παντρευτήκαμε ή που παραμένει απατηλός. Είναι οι φόβοι, τα τρωτά μας, οι ευαισθησίες μας όπως και οι διακαείς πόθοι μας. Όλα αυτά μαζί αποτελούν το αποτύπωμα της ψυχής μας.

Η επιθυμία και η ανάγκη της μη στασιμότητας και του ταξιδιού που συχνά υπερβαίνει τη λογική,  μας οδηγεί μέσω της τέχνης, του χορού, της μουσικής, της λογοτεχνίας, του διαλογισμού και της θρησκείας, των τελετουργικών και του μυστικισμού, της υπομονής, της στωϊκότητας και της απομόνωσης, στην περιπλάνηση του τρόπου όπου κάθε ένας από εμάς καταθέτει την ψυχή του.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966.

Σπούδασε Management και Marketing Management στο Deree και κατόπιν Ιατρικές Εικονογραφήσεις στις Η.Π.Α., τομέα στον οποίο εργάστηκε επί σειρά ετών, σχεδιάζοντας ιατρικές επεμβάσεις, εκδόσεις βιβλίων και ερευνητικών προγραμμάτων.

Η Μαριανίτα Καρακώστα – Ασωνίτη πέρα από τη ζωγραφική,ασχολείται ενεργά με τις πολεμικές τέχνες,τη φιλοσοφία και την ψυχολογία. Ανάμεσα στα ταξίδια της ανά τον κόσμο ζεί και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι μητέρα τριών κοριτσιών.
 
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

4/2015 – “Soul Print”, Αίθουσα τέχνης ‘Ιρις’.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ   

12/2014 – Πολυχώρος  ‘Ευγενίδης’ , Μαρούσι.
6/2003 – Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς.