Η πρωτοβουλία Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative, είναι μια συνεργασία ανάμεσα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στο Lincoln Center for the Performing Arts με σκοπό την επανεξέταση και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης και αλληλεπίδρασης του κοινού σε δημόσιους, πολιτιστικούς χώρους.

Ο Henry Timms θα μιλήσει για την έρευνά του σχετικά με τη μεταβαλλόμενη φύση της δύναμης, και πώς αυτή έχει οδηγήσει στην ανάδειξη της «νέας δύναμης», εστιάζοντας στις επιπτώσεις της, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τον χώρο του πολιτισμού και την έννοια της ηγεσίας, μέσα στο πλαίσιο της τρέχουσας παγκόσμιας συγκυρίας. Θα μιλήσει επίσης για τον ρόλο της ηγεσίας, τα οργανωτικά πρότυπα και την ανάπτυξη κοινού στον κλάδο του πολιτισμού, καθώς και για τον μεταβαλλόμενο ρόλο των πολιτιστικών οργανισμών στην κοινωνία.

Μετά από την κεντρική ομιλία του Henry Timms, με τίτλο New Power & Cultural Leadership, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του Timms, ομιλητών και του κοινού. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Διευθυντής Προγραμμάτων & Στρατηγικής του ΙΣΝ, Στέλιος Βασιλάκης, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου.

Η πρωτοβουλία SNF-LC Agora Initiative ξεκίνησε στα τέλη του 2020 με δωρεά του ΙΣΝ. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, ο εμβληματικός δημόσιος χώρος του Lincoln Center, συνολικής έκτασης 65 στρεμμάτων, αξιοποιείται ως Αγορά που βρίσκεται στο επίκεντρο της αστικής ζωής και φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις. Ένας από τους βασικούς άξονές της είναι η πολιτιστική και καλλιτεχνική ανταλλαγή και σύμπραξη μεταξύ του Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, και του ΚΠΙΣΝ στην Αθήνα, στην προσπάθεια των δύο οργανισμών να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του δημόσιου χώρου για τη νέα εποχή, δημιουργώντας «Δίδυμες Αγορές» (Twin Agoras).

Η ανοιχτή συζήτηση αποτελεί μέρος αυτής της συνεργασίας, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επίσκεψης του Timms και μιας ηγετικής ομάδας του Lincoln Center στην Αθήνα για μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του ΚΠΙΣΝ με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και της εμπειρίας τους σχετικά με την ανάπτυξη δημόσιων χώρων, ανοιχτών σε όλους, όπου οι πολίτες μπορούν να απολαύσουν πολιτιστικές δράσεις μέσα στο αστικό τοπίο.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία στα ελληνικά.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας snf.org. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Συνεργασία μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Lincoln Center for the Performing Arts