Η δήλος σχολή θεάτρου διοργανώνει εργαστήριο σκηνοθεσίας με τον Ισπανό σκηνοθέτη Γκιγιέρμο Έρας (Guillermo Heras) με θέμα Δραματουργικές στρατηγικές στη σύγχρονη θεατρική σκηνοθεσία, στις 5, 6 και 7 Μαρτίου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορευτές, χορογράφους, θεατρικούς συγγραφείς, σκηνογράφους και σε όσους ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στη σύγχρονη σκηνή. Σκοπός του είναι η διερεύνηση της σκηνικής τέχνης. Τα διάφορα πεδία εργασίας που θα ερευνηθούν στη διάρκεια του εργαστηρίου, θα μπορέσουν να βρουν εφαρμογή στις διαφορετικές εναλλακτικές μορφές δημιουργίας μέσα από τις ποικίλες στρατηγικές που προτείνει η σύγχρονη σκηνή από τα τέλη του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Το εργαστήριο θα έχει κυρίως πρακτικό χαρακτήρα. Με σημείο αναφοράς το κείμενο που θα επιλέξει ο συντονιστής του Εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες θα βασίζονται σε αυτοσχεδιασμούς και θα προκύπτουν από τις δημιουργικές στρατηγικές που θα προτείνει ο συντονιστής του Εργαστηρίου.

Οι προτάσεις αυτές θα μετουσιώνονται σε δραματουργική και σκηνική πλοκή, στην οποία λέξεις και εικόνες θα αναμιγνύονται σε μια πρόταση που αγκαλιάζει όλο το φάσμα των σκηνικών τεχνών. Το πρακτικό μέρος θα συνοδεύεται από θεωρητικό υλικό που θα ενθαρρύνει τον προβληματισμό σχετικά με τα επιτεύγματα της σύγχρονης σκηνής.

Στο εργαστήριο μπορεί να συμμετάσχει κανείς ενεργά ή να παραστεί ως ακροατής.  Για την μεν πρώτη περίπτωση η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή σε όλες τις συνεδρίες είναι υποχρεωτική, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους ακροατές, που μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία με μεγαλύτερη ευελιξία.