Η Αθήνα εγκαινιάζει το Δεκέμβριο ένα μεγάλο Κινηματογραφικό φεστιβάλ στον Κινηματογράφο Αστρον, για μικρά και μεγάλα παιδιά,το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Θα προβληθούν συνολικά 13 ταινίες, από τις οποίες οι 11 σε προβολή avant premiere.

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των παιδιών. Τα Χριστούγεννα και γενικά οι γιορτές κάνουν τον πρώτο μήνα του Χειμώνα μια περίοδο γεμάτη παιχνίδι, δώρα και χαρές. Η Αθήνα εγκαινιάζει το μήνα αυτό ένα μεγάλο Κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα γίνει στον Κινηματογράφο Aστρον, Λ. Κηφισίας 37, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν συνολικά 13 ταινίες, από τις οποίες οι 11 σε προβολή avant premiere. Η προβολή θα αρχίζει κάθε μέρα στις 12.00 το μεσημέρι έως τις 2 τα μεσάνυχτα και θα περιλαμβάνει ταινίες για παιδιά, εφήβους και νέους


Από το «Iστορία μιας μέλισσας» (Bee movie), μέχρι το In to the Wild την τελευταία δημιουργία του Σον Πεν και από το “Alvin” μέχρι “Ο Βούδας κατέρρευσε από ντροπή” της Μαχλαμπάφ.


Στη διάρκεια του Φεστιβάλ προγραμματίζονται και κάποια πολύ ενδιαφέροντα event. Μετά την κωμωδία “Για πρώτη φορά Νονός” που θα προβληθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, (16:00-18:00), θα ακολουθήσει συζήτηση, 18:00-20:00, με θέμα: “Παιδί, γονιός, πολιτική” στην οποία ο συγγραφέας του σεναρίου κ. Νίκος Παπανδρέου, η σκηνοθέτης κα. Όλγα Μαλέα, ο Δήμαρχος της Αθήνας κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας καθηγητής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, και ο πρόεδρος του 9,84 κ. Θανάσης Καφέζας, θα κουβεντιάσουν με παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, για την ακατανίκητη επιθυμία των γονιών να προβάλουν τις επιθυμίες τους στα παιδιά τους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Λάκης Λαζόπουλος. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Το δεύτερο γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στις 22. 00, είναι η πρώτη Αθηναϊκή προβολή της ταινίας της πρωτοεμφανιζόμενης Κωνσταντίνας Βούλγαρη “Valse Sentimentale”. Δύο νέα, μοναχικά παιδιά, ξένα μεταξύ τους, προσπαθούν να διαρρήξουν τις προκαταλήψεις, τις εμμονές και την βολική απομόνωσή τους και να ακούσουν, να πλησιάσουν, να επικοινωνήσουν με τον άλλο.


Το Φεστιβάλ, την επιμέλεια του οποίου έχει ο Δημήτρης Δανίκας, γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Παιδί και Πόλη-Η Αθήνα αγκαλιάζει τα παιδιά”, που διοργανώνεται από την Ελληνική Παιδιατρική εταιρία και τον Αθήνα 9,84, υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας.


INFO
Κινηματογράφοw Aστρον, Λ. Κηφισίας 37, Μετρό Αμπελόκηποι, Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.