Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία “Μυθωδία” παρουσιάζει στο Θέατρο Κήπου τις “Σφήκες” του Αριστοφάνη με τον Τάκη Ζαχαράτο να είναι Κορυφαίος του Χορού, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013.

 

«Αν πας να αλλάξεις κάποιον με το ζόρι θα σου γυρίσει μπούμερανγκ!»

 

Μια διαχρονική κωμωδία με πρωτότυπα τραγούδια. Ο Αριστοφάνης σατιρίζει τους Έλληνες μέσα από τη δικομανία, τη σκανδαλο-λαγνεία και τις εμμονές τους. Μετά την πετυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με κορυφαίο του Χορού τον Τάκη Ζαχαράτο, οι «Σφήκες» ολοκληρώνουν την περιοδεία τους στην Θεσσαλονίκη!

 

Ο Βδελυκλέων έχει φυλακίσει τον δικαστή πατέρα του Φιλοκλέωνα στο σπίτι για να τον εμποδίσει να παρευρίσκεται στο δικαστήριο και, έτσι, να τον θεραπεύσει από τη δικομανία του. Όταν όμως οι συνάδελφοί του – ένας χορός από σφήκες – περνάνε από το σπίτι για να τον πάρουν, ο Φιλοκλέων προσπαθεί να δραπετεύσει. Ο γιος του όμως την τελευταία στιγμή τον εμποδίζει. Έτσι, επιδίδονται σε έναν αγώνα λόγων με κριτή τον Χορό, προκειμένου να αποφασιστεί αν ο Φιλοκλέων θα πάει στο δικαστήριο. Τελικά, ο Βδελυκλέων πείθει τον πατέρα του να μείνει στο σπίτι και να δικάζει τα «οικιακά» αδικήματα τα οποία διαπράττουν οι δούλοι του σπιτιού (περιλαμβανομένων και των σκύλων!!!). Παρά την πρόθεσή του να καταδικάσει τον κατηγορούμενο, ο Φιλοκλέων ξεγελιέται από το γιο του και αθωώνει κάποιον για πρώτη φορά στη ζωή του! Έπειτα, ο Βδελυκλέων θα φέρει έναν Στυλίστα (!!!) για να μάθει στον πατέρα του τη μόδα και νέους τρόπους συμπεριφοράς. Η συνέχεια επί σκηνής…

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σφήκες: Κωμωδία του Αριστοφάνη

Μετάφραση: Ρένια Πετράκη

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Νίκος Χανιωτάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαντώ Ψυχουντάκη

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Σιτώτης

Στίχοι: Μάριος Μάζαρης

Χορογραφίες – Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα

Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Ζαλώνη

Μακιγιάζ: Ελένη Χανιωτάκη

 

Ερμηνεύουν: Τάκης Ζαχαράτος, Γιώργος Βούλγαρης, Διονύσης Σάββας, Εβίτα Συρίγου, Στράτος Λύκος

 

Τους υπόλοιπους ρόλους ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Στέφανος Απέργης, Ρένια Αχιλλεοπούλου, Βανέσα Γούπιου, Θάλεια Γρίβα,  Ισιδώρα Δωροπούλου, ΠαναγιώτηςΘεοδώρου, Μάριος Κραββαρίτης,  Παναγιώτης Κυριακού, Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Γκέλυ Μητροπούλου, Φωτεινή Μπακλατζίογλου, Καίτη Μπουγαδάκη, Φώτης Πυριτίδης, Λευτέρης Ραπτάκης,Κέλλυ Σπάνθη.