Μετά τα πολύ επιτυχημένα σεμινάρια και τις εξαιρετικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2014 και τον Αύγουστο του 2015, ο Δάφνις Κόκκινος, θα παραδώσει και φέτος σεμινάριο χοροθεάτρου στο «Χαρουπόμυλο» στο Πάνορμο Κρήτης.

Ο Δάφνις είναι χορευτής του χοροθεάτρου του Wuppertal από το 1993. Υπήρξε βοηθός της Pina Bausch από το 2002 και εξακολουθεί να εργάζεται ως χορευτής και Υπεύθυνος Προβών του Χοροθεάτρου μέχρι σήμερα.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016, τις ώρες 10:00 – 15:00, και 19:00 – 22:00 καθημερινά.

Παρουσίαση του σεμιναρίου ανοιχτή στο κοινό, θα γίνει το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 20:30, όπως και την Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 20:30.

Το σεμινάριο ξεκινά με ένα σύγχρονο μάθημα χορού εμπνευσμένο από τον Hans Zullig (Kurt Jooss) και τον Alfredo Korvino (Juilliard).

Ο Δάφνις Κόκκινος διδάσκει μια σειρά κινήσεων, παροτρύνοντας τους μαθητές, ώστε να βρουν τις δικές τους κινήσεις. Δημιουργεί μία ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης, μέσα στην οποία αισθάνονται ελεύθεροι να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και να ανιχνεύσουν συναισθήματα και επιθυμίες, που στη συνέχεια μεταμορφώνουν σε χορό και θέατρο.

Η μουσική για τον Δάφνι, παίζει κυρίαρχο ρόλο, ως μέσο έμπνευσης για την μετουσίωση των συναισθημάτων και του τρόπου κίνησης.

Το σεμινάριο είναι ένα από κοινού ταξίδι αναζήτησης όλων αυτών που μας κάνουν να κινούμαστε και να χορεύουμε…

Την πρώτη βδομάδα θα παραδώσει μαθήματα η Giorgia Maddamma , διακεκριμένη χορεύτρια και καθηγήτρια σύγχρονου χορού, και την δεύτερη εβδομάδα ο Δαφνις Κόκκινος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να στείλουν τα στοιχεία τους (όνομα, τηλέφωνο, mail). Όσοι δεν έχουν λάβει μέρος σε σεμινάριο μέχρι σήμερα, παρακαλούνται να στείλουν  ένα σύντομο βιογραφικό και ένα video 40” στην διεύθυνση [email protected] μέχρι 8 Μαίου, με θέμα e-mail : “Daphnis Kokkinos”. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για περισσότερες πληροφορίες/ερωτήσεις για το σεμινάριο, γράψτε στη διεύθυνση [email protected]

Διοργάνωση: Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου « Επιμενίδης» (www.panormo.com)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Δάφνις Κόκκινος

Ο Δάφνις Κόκκινος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και είναι το έκτο αγόρι της οικογένειάς του. Στα 15 του αποφασίζει να σπουδάσει μπαλέτο. Οι γονείς του τον στηρίζουν, ως το τέλος των σπουδών του. Τελειώνει την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα. Αφού χορεύει για ένα χρόνο στα χορικά της «Ζουζού Νικολούδη», ταξιδεύει με το τρένο τρεις ολόκληρες ημέρες με προορισμό το Βούπερταλ και το χοροθέατρο της «Pina Bausch». Aπo το 1993 έως και σήμερα χορεύει στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ «Tanztheater Wuppertal» της «PinaBausch». Από το 2002 υπήρξε βοηθός της θρυλικής χορογράφου και μετά τον θάνατο της, το 2009, Υπεύθυνος Προβών του χοροθεάτρου. Εδώ και 24 χρόνια ταξιδεύει ανά τον κόσμο, ερμηνεύοντας επί σκηνής ή προετοιμάζοντας έργα της «Pina Bausch» ανάμεσα στα οποία «Iphigenie aufTauris», «Sacre du printemps», «Kontakthof» , «Arien», «1980», «Bandoneo», «Two Cigarettes in the Dark», «Viktor», «Ahnen», «Palermo-Palermo», «Tanzabend», «Bamboo Blues», «Agua», «Masurca Fogo», «Danzon», κ.ά. Συμμετείχε ως ερμηνευτής στις ταινίες: «Ηabla con ella» του Pedro Almodovar, «Pina» του Wim Wenders και ως χορογράφος στο φιλμ «Zenne the Dancer». Η πρώτη του προσωπική δουλειά, με τίτλο «Addio Αddio Αmore» είναι αφιερωμένη στην «Pina Bausch».

Διδάσκει σε σεμινάρια ανά τον κόσμο.

Georgia Maddamma

Αποφοίτησε ως καθηγήτρια κλασσικού χορού από την Εθνική Ακαδημία Χορού της Ρώμης (1989). Χορεύτρια στην ομάδα “Danzare la vita” υπό την διεύθυνση της Elsa Piperno (1989-1992), και στην ομάδα   “Scenamobile” που διηύθυνε  ο Joseph Fontano στη Ρώμη (1992). Αποφοίτησε από το Folkwang Hochschule     στο Essen που διηύθυνε η Pina Bausch (1994). 

Σπούδασε  Limón Technique και εργάστηκε ως χορεύτρια και βοηθός του Καθηγητή Libby Nye και Prof. Alice Condodina για την ανασύσταση του ρεπερτορίου του  Limón για το Χοροθέατρο της Χάγης και  του Πανεπιστημίου Τεχνων  Folkwang .

Εργάστηκε ως χορεύτρια στο Χοροθέατρο του  Munster που διηύθυνε  ο Daniel Goldin από το 1996 έως το 2001.

Εργάστηκε ως χορεύτρια στο Χοροθέατρο της Χάγης που διηύθυνε η Renate Killmann από  2001 έως το 2003.

Εργάστηκε ως χορεύτρια στο “Echos of American Dance Theater” που διηύθυνε  ο Libby Nye από το 2003 έως το 2004.

Έχει χορέψει  ρεπερτόριο απο Doris Humphrey, José Limón, Anna Sokolow,Lucas Hoving αναδημιουργημενο από τους Ernestine Stodelle, Gail Corbin, Libby Nye, Jim May, Alice Condodina, Nina Watt.      

Χόρεψε για τους Rodolpho Leoni, Mark Siecskarèk, Malou Airaudo, Bernd Uwe Marzaan, Norbert Steinwarz.

Έχει πτυχίο στην  Παιδαγωγική στο Σύγχρονο Χορό, από το Πανεπιστήμιου  Τεχνών Folkwang  (2005)

Από το  2005 εργάζεται ως χορεύτρια και χορογράφος στην Ιταλία,στη δική της  ομάδα Koreoproject και  συνεργάζεται με χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς.

Διδάσκει στο Χοροθέατρο της Χάγης, στο Χοροθέατρο του  Kassel, στην Ακαδημία  Perduta Forlì, στο Cantieri Teatrali Koreja, στο Πανεπιστήμιο της  Bologna, στην Ακαδημία χορού της Ρώμης…

Από το  2010 εργάζεται ως καθηγήτρια Σύγχρονου χορού στο  Folkwang University  Τεχνών και από το  2012 ως καθηγήτρια στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ.