Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων θα πραγματοποιήσει ένα διήμερο σεμινάριο τεχνικής Alexander με τον Γιώργο Μάτσκαρη το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014.

Η Τεχνική Alexander είναι μια διδασκαλία που συμβάλλει στην εξέλιξη και ωρίμανση της ανθρώπινης κίνησης, αντίληψης και έκφρασης.

Το σεμινάριο του Γιώργου Μάτσκαρη έχει ως στόχο να φέρει στο προσκήνιο τις συνήθειες που περιορίζουν την έκφρασή μας και μας καταπονούν όταν καθόμαστε, στεκόμαστε και κινούμαστε, καθώς και την προέλευση και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Θα εξεταστεί η έννοια της χαλάρωσης, με έμφαση στο μηχανισμό της αναπνοής και με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή μυοσκελετικών και άλλων παθήσεων και θα δοκιμαστούν νέοι τρόποι κίνησης που προάγουν την ακρίβεια, τον έλεγχο και το συντονισμό του σώματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν σε βάθος το σώμα τους, να βελτιώσουν τη στάση και την απόδοσή του και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με την καθημερινότητά του. Η τεχνική Alexander συμπεριλαμβάνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολών μουσικής, χορού, τραγουδιού και θεάτρου, όπως τα  Actors Studio, Julliard School και New York University.

Γιώργος Μάτσκαρης

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε την εκπαίδευση του στη Νέα Υόρκη, στο πρόγραμμα χορού και χορογραφίας του Trisha Brown Dance Studio. Ολοκλήρωσε το τριετές μεταπτυχιακ.ό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων του American Center for the Alexander Technique. Έχει διδάξει, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού, στο εργαστήρι πολιτιστικής εκπαίδευσης “Σχολείο Παιχνιδιού” και στο American Center for the Alexander TechniqueΚατά την περίοδο 2001-2004 διετέλεσε συνεργάτης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Εργάζεται ως χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος κίνησης και Τεχνικής Alexander.