Το Σχολείο του Σινεμά παρουσιάζει το σεμινάριο πρακτικής κινηματογράφου, Γράψε το σενάριό σου και κάνε τη δική σου ταινία, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 30 Ιουνίου εως τις 25 Ιουλίου 2014.

Στόχος αυτού του πρακτικού εντατικού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία.

Μέσα από 3 βασικούς κύκλους σεμιναρίων που θα αφορούν το σενάριο τη σκηνοθεσία και το μοντάζ, οι σπουδαστές θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της οπτικοακουστικής αφήγησης και τον τρόπο που λέγεται μια ιστορία με εικόνες και ήχους. Θα μάθουν να μετατρέπουν μια ιδέα σε ένα ολοκληρωμένο σενάριο και θα ανακαλύψουν τον τρόπο να προσεγγίζουν σκηνοθετικά ένα σενάριο.

Ο βασικός αυτός κορμός σεμιναρίων θα εμπλουτιστεί με master classes που θα αφορούν την κάμερα, την υποκριτική και την παραγωγή  αλλά και με προβολές αποσπασμάτων επιλεγμένων ταινιών και ανάλυσή τους από σκηνοθετική πλευρά.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, κάθε σπουδαστής θα γράψει το σενάριο, θα σκηνοθετήσει και θα μοντάρει την δική του ολιγόλεπτη ταινία μικρού μήκους, ενώ ταυτόγχρονα θα συνεργαστεί στη δημιουργία των ταινιών των υπόλοιπων συμμετεχόντων σε άλλο ρόλο κάθε φορά.  Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας δύο συμμετεχόντων στη διεργασία συγγραφής του σεναρίου και της ταινίας.
Τα γυρίσματα των ταινιών-ασκήσεων θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

Σημείωση: Το σεμινάριο απευθύνεται σε περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Στο τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το “Σχολείο του Σινεμά”.

Εισηγητές: Νίκος Λερός (Σενάριο-Σκηνοθεσία) , Γιώργος Μουζακίτης (Διεύθυνση Παραγωγής*), Γιάννης Φώτου (Διεύθυνση Φωτογραφίας*) , Ερρίκος Λίτσης (Κινηματογραφική Υποκριτική*),  Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθεσία-Μοντάζ).
Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος

*Η Διεύθυνση Παραγωγής, η Διεύθυνση Φωτογραφίας και η Κινηματογραφική Υποκριτική θα διδαχτούν με τη μορφή master classes (2 τετράωρα έκαστο, 2 συναντήσεις έκαστο).