Το Studio Κινητήρας, διοργανώνει σεμινάριο κινητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης ρόλου στη Σύρο, με εισηγητές τον ηθοποιό Δημήτρη Αγορά και τη χορογράφο Αντιγόνη Γύρα.

 

Το σεμινάριο έχει διήμερη διάρκεια και θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου 2013.

 

Το σεμινάριο αυτό εστιάζει στη σωματική κι εγκεφαλική μνήμη και πως αυτή μπορεί να “πληροφορήσει” το χτίσιμο ενός ρόλου.

Στο πρώτο μέρος θα γίνεται ένα σωματικό ζέσταμα ώστε να ενεργοποιηθεί ο σκελετός, το κέντρο(λεκάνη) και το πέλμα και στη συνέχεια θα δουλέψουμε με κινητικές αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις βασισμένες στη θεωρία του Ρούντολφ Λάμπαν για το χρόνο, τις ποιότητες και τις δυναμικές του.

Στο δεύτερο μέρος θα ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας στις αναμνήσεις μας μέσα από την τεχνική του sense memory και θα ψάξουμε απλούς τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε το προσωπικό μας υλικό στο χτίσιμο του ρόλου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες κι επαγγελματίες του θεάτρου και του χορού.

 Δημήτρης Αγοράς
 
Αντιγόνη Γύρα

Η Αντιγόνη Γύρα είναι δημιουργός παραστάσεων χορού και θεάτρου, βίντεο αρτ και μάνα τριών παιδιών. Είναι αριστούχος απόφοιτος του LABAN CENTRE LONDON απ΄όπου απέσπασε το Βραβείο Χορογραφίας Αποφοίτων το 1993. Το 1996 ίδρυσε την ομάδα ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ χοροθέαμα (kinitiras.com) με την οποία έχει χορογραφήσει πλειάδα έργων έως σήμερα κι έχει οργανώσει σεμινάρια και εκπαιδευτικές διαλέξεις για θέματα χορού και θεάτρου ενώ το 2008 δημιούργησε μαζί με την ομάδα της το κινητήρας studio (kinitirastudio.com)- το πρωτο residency centre για παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα. Το 1995 κέρδισε το Β’ Βραβείο Νέων Χορογράφων Ραλλού Μάνου με το έργο «Τα παραμύθια που Μεγάλωσες, Μεγάλωσαν». Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Απο το 2010 έως το 2012 ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια για την Ελλάδα, του Ευρωπαικού Δικτύου SPIDER ARTISTIC NET στα πλαίσια του οποίου παρουσίασε και το τρίτο μέρος της τριλογίας της ‘Hadle with Care”.Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος κι επιμελήτρια κίνησης με πολλά σχήματα και σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων το Θέατρο Τέχνης (Γ.Λαζανης ), ΘΟΚ (Χ. Σιοπαχάς), Εθνικό Θέατρο (Γ. Θεοδοσιαδης, Έφη Θεοδώρου), Ομάδα Θέαμα, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαματας (Γ. Κακλέας), Θέατρο Πόρτα (Α.Καλογρίδης), Θέατρο Μουσούρη (Τ.Βασιλείου), Θέατρο Σημείο (Α.Διαμαντής),Θέατρο του Νέου Κόσμου (Δ.Αράπογλου) ,Θέατρο Διάνα (Γ.Παλούμπης-Ε.Ράντου) κλπ. Διδάσκει κίνηση σε δραματικές σχολές μεταξύ των οποίων η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών Γ.Θεοδοσιάδη. Από το 2011 έχει στραφεί προς το θέατρο σκηνοθετώντας τα έργα “4ever” (Γ. Ηλιόπουλος), “Η Μισάνθρωπος” (από τον Μολλιέρο),”Παραμονή Πρωτοχρονιάς” (Κ.Καραφύλλης).Αυτή την εποχή δημιούργησε  τη νέα δράση ΕΚ ΠΛΗΞΗ που φέρνει το χορό στα σχολεία (www.ekplixi.com).

 
Δημήτρης Αγοράς

Ο Δημήτρης Αγοράς γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πατέρας τριών παιδιών. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου κι έχει μαθητεύσει κοντά στη Νίκη Τριανταφυλλίδη.Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ανδρέα Μανωλικάκη,το Δημήτρη ¨Ημελλο κ.α.
Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο (Μ. Κακογιάννης), Ανοιχτό Θέατρο (Γ. Μιχαηλίδης ), Θέατρο του Νέου Κόσμου (Ν. Γουλή), Altera Pars (Π. Νάκος), ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης (Γ. Αντωνάκης, Μ. Μανουσάκης), Κινητήρας (Α.Γύρα) κ.α. Έχει συμμετάσχει στην τηλεόραση στα σήριαλ: Κόκκινος Κύκλος, Τα παιδιά της Νιόβης, Για την Άννα, κ.ά. .Έχει διδάξει υποκριτική σε παιδιά και ενήλικες στο Μικρό Πολυτεχνείο, και στη θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα.Ενω ααπό το 2011 έχει δημιουργήσει  θεατρική ομάδα ενηλίκων  στο 2ο Δημ. Βούλας  και ομάδα εφήβων στον κινητήρα.