Στο πλαίσιο του πρώτου καλοκαιρινού σχολείου παραστατικών τεχνών του Κινητήρα, η Τζένη Αργυρίου θα παραδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δημιουργίας περφόρμανς.

Το σεμινάριο Χώρος – Σώμα – Εργαλεία εστιάζει στις διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος για τη δημιούργια μίας περφόρμανς. Με έναυσμα μία δοσμένη κοινή θεματική, ο κάθε συμμετέχοντας θα επιχειρήσει να φτιάξει μία σύντομη δημιουργία σε χώρο που θα επιλέξει εντός ή και εκτός κτιρίου.

Για την πραγματοποίηση της καθε ιδέας οι  συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο τέλος του σεμιναρίου.

Η Τζένη Αργυρίου είναι χορογράφος και media artist. Γεννήθηκε στην Καβάλα. Αποφοίτησε από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Με υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Α. Ωνάσης» συνέχισε τις σπουδές της στην Νέα Υόρκη όπου συνεργάστηκε με διεθνείς ομάδες χορού και δημιούργησε τα πρώτα της χορογραφικά έργα. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας amorphy.org με στόχο να αποτελεί μία πλατφόρμα συνεργασιών για τη δημιουργία πρωτότυπων παραστάσεων και εγκαταστάσεων υβριδικής φύσης (hybrid).  Τα τελευταία 10 χρόνια η δουλειά της βασίστηκε στο διάλογο μεταξύ παραστατικών τεχνών και media art και δημιουργησε multimedia παραστάσεις, οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις και συμμετοχικά δρώμενα. Συνήθως ακολουθεί σπονδυλωτές διαδικασίες ανάπτυξης των έργων με εργαστήρια, συνεντεύξεις και άλλες ανοιχτές στο κοινό δραστηριότητες. Έχει παρουσιάσει δουλειά της στα: Φεστιβάλ Αθηνών, Festival Temp D’ image – Dusseldorf, Virtual Museum/Άμστερνταμ, Μουσείο Μπενάκη, Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Φεστιβάλ Φιλίππων, Φεστιβάλ Νάξου, Φεστιβάλ Ανακατωσάρια, Back to Athens Festival, Fringe Festival N.Y.C, Judson Church-Movement Research N.Y.C κ.α.