Η θεατρική ομάδα Λωτοφάγοι διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το σεμινάριο με τίτλο «Devised Theatre»…

… στο Studio Πρόβας, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

«…μέσα από το ταξίδι μας στο θέατρο επινόησης θα εκφράσουμε συναισθήματα, εμπειρίες, ανάγκες, όνειρα και θα πλάσουμε ρόλους, κοινωνίες και έργα!»

Η θεατρική ομάδα “Λωτοφάγοι” ιδρύθηκε το 2007. ‘Έχοντας ως βάση το “Devised Theatre”  (Θέατρο Επινόησης), κάθε χρόνο, δημιουργεί παραστάσεις είτε μέσα από σεμιναριακούς κύκλους με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, είτε με το δικό της δυναμικό και τις παρουσιάζει σε διάφορους χώρους. Στόχος και σκοπός της ομάδας είναι να δώσει μία φρέσκια, ζωντανή πνοή στον θεατρικό και εν γένει στον καλλιτεχνικό χώρο.

Έτσι και φέτος επανέρχεται για 4η συνεχή χρονιά με έναν νέο σεμιναριακό κύκλο ο οποίος θα έχει διάρκεια (7) εφτά μήνες και θα πραγματοποιηθεί σε τρίωρα μαθήματα, μια φορά την εβδομάδα. Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν ηθοποιοί, θεατρολόγοι, σκηνοθέτες αλλά και όσοι αγαπούν και θέλουν να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου. Ξεκινώντας από ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα και χρησιμοποιώντας θεατρικές ασκήσεις, τεχνικές και παιχνίδια, θα δημιουργήσουμε με την βοήθεια του αυτοσχεδιασμού χαρακτήρες, σχέσεις και συνθήκες που θα οδηγήσουν στην εξέλιξη μιας ιστορίας μικρής ή και μεγάλης. Θα εξερευνήσουμε το θεατρικό κόσμο, καλλιεργώντας το σώμα, την αναπνοή, την φωνή μας και με σύντροφο την ενέργεια μας θα ταξιδέψουμε στα βάθη της φαντασίας μας…

Καθοδηγεί η Αθηνά Αρσένη.