Η Σχολή Μουσικής Εν Αρμονία στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τον Γιάννη Κασσέτα για ένα Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Σύνθεσης, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014.

Αντικείμενο: Τεχνικές σύνθεσης βασισμένες σε αρμονικά συστήματα ανάλογα με την εποχή και τα διάφορα στυλ της τζαζ [από swing era μέχρι bebop  και από modal μέχρι contemporary]. Ανάλυση μη συστημικών τρόπων σύνθεσης ειδικά για αυτούς που γνωρίζουν ήδη reharmonization τεχνικές [συνδυασμοί diminished αρμονίας με whole tone chords , σε διιάφορες ποιότητες συγχορδιών κ.α.]. Εφαρμογή των διαφόρων τεχνικών σύνθεσης στον αυτοσχεδιασμό και ειδικό αφιέρωμα στον μινιμαλιστικό τρόπο αυτοσχεδιασμού πάνω σε άπλες αλλά και σύνθετες αρμόνικες φόρμες. Τέλος, ανάλυση του σκεπτικού του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στο σαξόφωνο.

Απευθύνεται σε: Μουσικούς και σπουδαστές της τζαζ ,του φανκ , των Μπλουζ, της κλασσικής σύνθεσης αλλά και της ροκ μουσικής [με μεγαλύτερο βάρος στη τζαζ ροκ και στην Jazz Fusion].

Το σεμινάριο θα γίνει σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Μάνο Κούρτη ο οποίος θα μιλήσει και αυτός για τον αυτοσχεδιασμό και την αντιμετώπιση των διάφορων κιθαριστικών στυλ.