Στα πλαίσια των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων, διοργανώνουμε για 4η συνεχή χρονιά σεμινάριο υποκριτικής για αρχάριους και εν ενεργεία ερασιτέχνες ηθοποιούς στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ. Ήδη αρκετοί από τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια των προηγούμενων ετών, έχουν λάβει μέρος και στις επαγγελματικές παραγωγές του Θεάτρου και άλλοι μετά την εμπειρία και προετοιμασία τους στο ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ, συνεχίζουν τις σπουδές τους στις  καλύτερες Δραματικές Σχολές των Αθηνών έτσι ώστε να ασχοληθούν και επαγγελματικά με την Τέχνη του Θεάτρου.

Μέσα από τα σεμινάρια οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω στις βασικές αρχές υποκριτικής, με στόχο την ανακάλυψη των εκφραστικών τους μέσων και την κατανόηση της έννοιας του “σκηνικού εαυτού”.

Όπως κάθε χρόνο, στόχος είναι στο τέλος Μαϊου, το ανέβασμα παράστασης από τους συμμετέχοντες, σε έργο που θα επιλεγεί ανάλογα με τη σύσταση της ομάδας.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει αρχές Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί τέλη Μαϊου.

Υπεύθυνοι Σεμιναρίου: Ντάβαρης Γεράσιμος, ηθοποιός-σκηνοθέτης  – ιδρυτής του Θεάτρου Αντίμετρο (απόφοιτος της Σχολής «Σύγχρονο  Θέατρο Αθήνας Γιώργου Κιμούλη»), Βασιλόπουλος Περικλής, ηθοποιός-σκηνοθέτης, Μαρία Γκλαβά, ηθοποιός (απόφοιτη της «Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Βασίλη Διαμαντόπουλου» με πιστοποίηση από το Υπουργείο Πολιτισμού)