Η έκθεση «Scratching the Surface» εντάσσεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival και φιλοξενείται στη γκαλερί The ArtWall Project Space.

Η έκθεση αναφέρεται στο κοινό στοιχείο της εμπειρίας που βρίσκεται πίσω από το δισδιάστατο μέσο της φωτογραφίας. Η φωτογραφική επιφάνεια κρύβει άπειρες πληροφορίες που καλείται ο επισκέπτης να βιώσει ή να μεταλλάξει σε κάτι που μπορεί να επεξεργαστεί ως γνώριμο ή μη γνώριμο στοιχείο.

Η κρυμμένη αλήθεια αποκαλύπτεται είτε πραγματική είτε παραπλανητική, πυροδοτόντας την διαδικασία της παρατήρησης που εξελίσσεται ακόμα και όταν λείπει η εικόνα.

Στην φωτογραφική ενότητα του Ορέστη Κουράκη, το παράλογο και το ασύμπτωτο των επιθυμιών και της ύπαρξής μας, μας εγκλωβίζει στην απομόνωση και την αποξένωση. Όταν συναντήσουμε το απατηλό καθρέφτισμα, την αμείλικτη πραγματικότητα, ποια πλευρά του καθρέφτη θα επιλέξουμε να εναγκαλιστούμε;

Ο Christian Rupp στο αυτό πορτρέτο I shot myself μας αποκαλύπτει την αντίστροφη εικόνα του προσώπου του πειραματιζόμενος με το φως που διαχέεται από έναν συνηθισμένο φακό, καταγραφή μιας παραποιημένης διαδρομής που μας προσφέρει αυτή η δέσμη φωτός.

Ο Φάνης Λογοθέτης μας καλεί να ορίσουμε τον εαυτό μας στα πλαίσια του αστικού τοπίου και να μεταβούμε σε ένα εσωτερικό ταξίδι στην ψυχή μιας πόλης. Έτσι η παρατήρηση γίνεται εμπειρία και η εμπειρία μετατρέπεται σε εικόνα.
Η χρήση των τεχνικών της αποδόμησης και της ανάπλασης στην δουλειά του Νίκου Σαμουρέλη, συνιστούν έναν μηχανισμό αυτοάμυνας όπου η παραμόρφωση της πραγματικής εικόνας υπάρχει για όσο ο εγκέφαλος αποδέχεται την πρόσκαιρη παραπλάνηση.

Στο «Scratching the Surface» ο επισκέπτης καλείται να επιλέξει την πληροφορία που θα επικρατήσει μέσα από την φωτογραφική εικόνα, αναδύοντας τη από την επιφάνεια της. Η αποκάλυψη είναι μια προσωπική επιλογή  στοιχείων που αφορούν τον ίδιο μας τον εαυτό.

Συμμετέχουν: Ορέστης Κουράκης, Φάνης Λογοθέτης, Christian Rupp, Νίκος Σαμουρέλης