Οι πολυφωνικές ακροβασίες και οι beatbox θηριωδίες με τις Σανάδες και τους Word Of Mouth, αποχαιρετούν την “Αθηναΐδα” και το 2010 με μία

τελευταία παράσταση, την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 9.30 μ.μ.

Η υποδοχή των παραστάσεων υπήρξε θερμή και πολύ κολακευτική –και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Ορισμένα δείγματα:

Μελωδία, αρμονία, ρυθμός, drum kicks και scratches χωρίς ούτε ένα μουσικό όργανο! Ανατρεπτικοί, μοναδικοί και πολυφωνικοί, οι Σανάδες και οι Word Of Mouth επιδίδονται σε ένα φωνητικό… υπερθέαμα που πείθει ότι “Είναι τρέλα το a capella”! Πέντε γυναικείες φωνές, οι Σανάδες, και δύο beatboxers, οι Word Of Mouth, σε μία πρωτότυπη a capella συνάντηση, συνεχίζουν και επεκτείνουν τη συνεργασία τους, που ξεκίνησε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2009 παρουσιάζοντας μια διαφορετική μουσική παράσταση με έναν πρωταγωνιστή: την ανθρώπινη φωνή.

 
Σανάδες: Μάτα Κούρτη, Μαρία Κώτη, Σοφία Σαρρή, Μαρία Σταύρακα, Μαριαστέλλα Τζανουδάκη
Word Of Mouth: Bitman, El Pap Chico

WORD OF MOUTH

Οι Word of Mouth είναι οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι του human beatbox στην Ελλάδα, δηλαδή της τέχνης αναπαραγωγής ρυθμών και μελωδιών με τη χρήση μόνο του ανθρώπινου στόματος. Έχουν στο βιογραφικό τους μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις και ήταν επίσημοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο διεθνές φεστιβάλ Beatbox Battle 2009 στην Γερμανία.

Έχουν, μεταξύ άλλων, ανοίξει τη συναυλία του Snoop Dogg (2007), των Lords of the Underground στο Hip Hop Culture Fest Vol. 2 (2008) και των Beat Assaillant στην Γιορτή της Μουσικής (2007) στην Αθήνα. Οι φωνητικές τους ικανότητες επίσης έχουν χρησιμοποιηθεί σε σειρά διαφημιστικών για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά και ως συνεργασίες σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών. Τέλος, έχουν δημιουργήσει την πρώτη Beatbox Academy στην Ελλάδα στην οποία διδάσκουν τα μυστικά και την τεχνική του beatbox.     

ΣΑΝΑΔΕΣ

Το φωνητικό συγκρότημα Σανάδες δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2007 στην Αθήνα και σήμερα αποτελείται από πέντε τραγουδίστριες με διαφορετικές μουσικές καταβολές. Καθοριστική για τη δημιουργία του σχήματος ήταν η συμμετοχή των μελών του στα σεμινάρια που διοργανώνει ο Ρος Ντέιλι και το μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στην Κρήτη. Οι ζωντανές εμφανίσεις των Σανάδων ξεκίνησαν με τη συμμετοχή τους στο Muse Festival το Δεκέμβρη του 2007 στον Ιανό.

Ακολούθησε μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Τον Ιούλιο του 2008 εμφανίστηκαν στο Θέατρο Βράχων με τους Χαϊνηδες και τους Mode Plagal. Η ηχογράφηση της συναυλίας αυτής κυκλοφόρησε από τον Δεκέμβριο του 2008 στο διπλό cd, “Η Κάθοδος των Σαλτιμπάγκων”. Οι πέντε τραγουδίστριες, μέσα από τα μονοπάτια των πολυφωνικών παραδόσεων, πειραματίζονται με δικές τους συνθέσεις και διασκευάζουν από Απόστολο Καλδάρα μέχρι Dr. John.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λεωνίδας Αντωνόπουλος
Σκηνοθεσία & Κίνηση: Κέλλυ Καραχάλιου