Από τις εκδόσεις Έναστρον θα κυκλοφορήσει εντός Οκτωβρίου και  θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου «Samuel Beckett – Η εμπειρία της υπαρξιακής οδύνης», εμπλουτισμένο με νέα κείμενα που γράφτηκαν μετά τον θάνατό του, καθώς και με αποσπάσματα επιστολών από την αλληλογραφία που η συγγραφέας είχε μαζί του.

Μετά από τριάντα πέντε χρόνια, το βιβλίο επανακυκλοφορεί, γιατί υπήρχε πάντα ένα ενδιαφέρον από παλιούς και νέους φανατικούς αναγνώστες του, που το ζητούσαν.

Είπε η συγγραφέας Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου για την επανέκδοση:

«Κοιτάζοντας σήμερα, ύστερα από τριάντα τέσσερα χρόνια, το βιβλίο μου αυτό για τον Samuel Beckett, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη που μπόρεσα και το έγραψα. Περπάτησα πάνω στην ανυπέρβατη καμπύλη της αβύσσου που γεωγραφεί το μεγάλο έργο του, και μπόρεσα να βρω τις πηγές και τα βαθιά υπαρξιακά κοιτάσματα της αγωνίας του.

Τίποτα δεν θέλω να αλλάξω.

Τα κείμενα που γράφονται μέσα στο πένθος της ύπαρξης, αναζητώντας ένα ελάχιστο σημάδι από την άλλη αλήθεια, για να σε οδηγήσει σε μια υπέρβαση λυτρωτική, κρατούν μέσα τους και πέρα από τις λέξεις το αφανέρωτο Ιερό. 

Μόνο κάποια ελάχιστα πρόσθεσα, που γράφτηκαν στα κατοπινά χρόνια.

 

Samuel Beckett. Μια διάνοια που έλαμψε σαν υπερφυσική στο κοσμικό τοπίο, χαράσσοντας μια τροχιά ανεξίτηλη, σαν εκείνη του άστρου πριν σβήσει.

Και κανείς δεν ξέρει τι κρύβει ο χρόνος. Ήδη γίνεται μια ψυχαναλυτική προσέγγιση του έργου του, σε μια παράλληλη οπτική με αυτή του Φρόιντ».