Στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας παρουσιάζεται το έργο που κέρδισε το Α’ Βραβείο στο Διαγωνισμό για τη Συγγραφή Ελληνικού Έργου από νέους που είχε διοργανωθεί από το Εθνικό Θέατρο και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς τη θεατρική περίοδο 2007-2008.

Τον Αύγουστο του 2005, οι ελληνικές εφημερίδες ασχολήθηκαν με την περίπτωση μιας σύγχρονης Γερμανίδας Μήδειας, με το όνομα Sabine X. Η αστυνομία ανακάλυψε –έπειτα από εκτεταμένες έρευνες– ότι, μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Sabine X είχε γεννήσει 9 παιδιά, τα οποία βρέθηκαν θαμμένα είτε στην πίσω αυλή του σπιτιού των γονιών της, είτε μέσα σε γλάστρες. Με την υπόθεση ασχολήθηκε ο γερμανικός Τύπος, η τηλεόραση, απλοί άνθρωποι, ακόμα και η γερμανική Κυβέρνηση, αλλά το θέμα ξεχάστηκε το ίδιο απότομα όπως προέκυψε, δίχως να έχει δοθεί κάποια ικανοποιητική απάντηση στο τι ήταν τελικά αυτό που όπλισε τα χέρια της παιδοκτόνου. Η Sabine X. αφέθηκε στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Γραμμένο με τη μορφή της αντι-οπερέτας, το θεατρικό έργο του Μανώλη Τσίπου αναζητά τα αίτια μιας απίστευτης πράξης αλλά δεν βρίσκει τις απαντήσεις. Σε μια εποχή που η βία και η σκληρότητα είναι καθημερινό θέμα των δελτίων ειδήσεων ένα λαϊκό δικαστήριο με εκπρόσωπο την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη προσπαθεί να κατανοήσει μια πράξη πέρα από κάθε λογική. 

Παίζουν: Μιχάλης Αφολαγιάν, Κώστας Κοράκης, Αννίτα Κούλη, Δημήτρης Μακαλιάς, Θέμης Πάνου, Ερατώ Πίσση, Μαρία Τσιμά, Βάσια Χρήστου.