Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στα πλαίσια του προγράμματος του για την χειμερινή περίοδο 2009 – 2010 προγραμμάτισε και ανεβάζει σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση Διονύση Καψάλη.

Το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα θεωρείται το πιο σύνθετο προϊόν της λυρικής περιόδου του Σαίξπηρ, ένα έργο τόσο εμβληματικό, που αναγνωρίζεται ως το αριστούργημα του. Ξεκινά αναπτύσσοντας όλες τις προϋποθέσεις μιας ρομαντικής ερωτικής κωμωδίας, περιγράφει την ερωτική λαχτάρα δύο νέων που αναπτύσσεται και ικανοποιείται ενάντια στις επιθυμίες των οικογενειών τους, καταλήγει όμως σε αιματηρή θυσία.

Η πιο γνωστή ιστορία νεανικού, απόλυτου και μοιραίου έρωτα ανεβαίνει στη σκηνή από έναν απόλυτα νεανικό θίασο. Η ομορφιά της ποίησης του Σαίξπηρ, αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο, συναντά τη φρεσκάδα μιας ομάδας ηθοποιών που έχουν το χρόνο σύμμαχό τους.

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης, Σκηνοθεσία: Μίλτος Σωτηριάδης, Σκηνικό – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου, Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος, Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης, Επιμέλεια λόγου: Ρηνιώ Κυριαζή, Δραματουργική επεξεργασία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αντωνίου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπελιγιάννη, Μίλτος Σωτηριάδης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Στέλιος Χλιαράς.