Τετρακόσια χρόνια μετά τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το πιο διάσημο ζευγάρι ερωτευμένων όλων των εποχών, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέττα, παραμένουν πάντα νέοι! Η ιστορία αγάπης τους συνεχίζει μέσα στους αιώνες να εμπνέει υπέροχες μουσικές συνθέσεις. Αποσπάσματα από έξι πολύ γνωστά έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από το περίφημο έργο του Σαίξπηρ, θα ερμηνεύσει το πρωί της Κυριακής 20 Νοεμβρίου (11:30 π.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Η μουσική θα συνοδεύεται από την προβολή εικαστικών δημιουργιών. Πρόκειται για έργα παιδιών και νέων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Ρωμαίος + Ιουλιέττα x6» (συνδιοργάνωση του ΜMA και του British Council [Βρετανικού Συμβουλίου] στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία). Όλες οι εικαστικές δημιουργίες είναι εμπνευσμένες από τις μουσικές συνθέσεις της συναυλίας.

Την επιμέλεια, τα κείμενα και την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Σοφία Τοπούζη, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ.

Την ΚΟΑ διευθύνει η Φαίδρα Γιαννέλου.

Η συναυλία (συμπαραγωγή ΟΜΜΑ & ΚΟΑ) εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της δημοφιλούς Σειράς Κυριακή πρωί στο Μέγαρο του Κύκλου Το Μέγαρο των παιδιών που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Μετά το τέλος του μουσικού μέρους, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των έξι νικητών του διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα

Βιντσέντζο Μπελλίνι (1801–1835), Οι Καπουλέτοι και οι Μοντέκκοι, εισαγωγή για ορχήστρα

Εκτόρ Μπερλιόζ (1803–1869), Σκηνή του μπαλκονιού από τη δραματική συμφωνία Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840–1893), ερωτικό θέμα από την Εισαγωγή–Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Σεργκέι Προκόφιεφ (1891–1953), Χορός των ιπποτών από το Μπαλέτο Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Λέοναρντ Μπερνστάιν (1918–1990), Εισαγωγή από το μιούζικαλ West Side Story

Νίνο Ρότα (1911–1979), Σουίτα από τη μουσική για την ταινία Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών–Κρατική Ορχήστρα Αθηνών