Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8 μ.μ. την ατομική έκθεση της Μαρίκας Καλλιντέρη με τίτλο Ροές του Γίγνεσθαι.

Η καλλιτέχνης εκφράζει μέσω των δημιουργιών της την εσωτερική – ψυχική πραγματικότητα του ανθρώπου, η οποία πραγματώνεται στον απτό-υλικό κόσμο με κινητήριο μοχλό την ανθρώπινη επιλογή. Η ίδια χρησιμοποιεί παραστατικά στοιχεία και σχηματικές φιγούρες, δοσμένες με ποικιλόμορφα σχήματα, που αναβλύζουν από το υποσυνείδητο και αποτελούν μια ολότητα.

Η τεχνική της είναι επηρεασμένη από την Κβαντική Φυσική και από τη Θεωρία των Χορδών, σύμφωνα με την οποία τα θεμελιώδη στοιχεία της ύλης συνίστανται σε χορδές και κλειστούς βρόχους που ταλαντώνονται και περιστρέφονται συνεχώς. Στα θέματά της κυριαρχεί η ανθρώπινη υπόσταση, η οποία συνοδεύεται συνήθως από ζωόμορφες παραστάσεις που λειτουργούν άλλοτε σαν καθρέπτης ανθρώπινων συμπεριφορών και άλλοτε ως σύμβολα. Η καλλιτέχνης αξιοποιεί κάθε εκατοστό του καμβά, συνδυάζοντας χρώματα έντονα που αποπνέουν ενεργητικότητα, διαμορφώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο ζωντανά σύνολα και συνθέσεις που πάλλονται, θυμίζοντας ενεργειακά πεδία σε ατέρμονη κίνηση.

Η Μαρίκα Καλλιντέρη γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1970. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Καλαμάτα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου στη σχολή ζωγραφικής-σχεδίου της Δημοτικής Επιχείρησης Καλαμάτας, καθώς επίσης και μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας. Έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το 2013 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση στην Καλαμάτα. Η δεύτερη ατομική της έκθεση παρουσιάζεται στην γκαλερί Art Zone 42 με τίτλο Ροές του Γίγνεσθαι.