Η έκθεση αποτελείται από μεσαίου και μεγάλου μεγέθους ελαιογραφίες, της τελευταίας περιόδου του καλλιτέχνη. Έπειτα από χρόνια ενασχόλησης του με τη ζωγραφική ο Ιάσον Ορλάνδος κάνει τα πρώτα του βήματα προς τα έξω, παρουσιάζοντας μια σειρά από πίνακες με γεωμετρικά μοτίβα και ποικίλες χρωματικές συνθέσεις, βάθος και πολυπλοκότητα. Έργα που όσο ο θεατής τα κοιτά, τόσα περισσότερα ανακαλύπτει για αυτά. Αφηρημένη ζωγραφική με χρήση διαφορετικών εργαλείων δίνουν ένα αποτέλεσμα πλουραλιστικό, σε έργα αυτόνομα, χωρίς συγκεκριμένο θέμα.

Σημείωμα του καλλιτέχνη:

Η ζωγραφική βρίσκεται μέσα και γύρω από τη ζωή μου από τα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Η ενασχόληση μου με την τέχνη και οι ελεύθερες σπουδές, διαμόρφωσαν τον σημερινό μου εαυτό ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Στην παιδική μου ηλικία μελέτησα δίπλα στον Σταύρο Δαλακλή και την Ελβίνα Κουμαριανού, στα 23 μου χρόνια, σπούδασα για 2 χρόνια στο εργαστήρι της Κας Κουμαριανού και για ακόμη 2 έτη εργάστηκα ως διδάσκαλος, καθώς παράλληλα εργαζόμουν και στο προσωπικό μου στούντιο ζωγραφικής. Την ίδια περίοδο ξεκίνησα μεταξύ άλλων, μαθήματα Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας και Ιστορίας και συνεχίζω μέχρι και σήμερα τις ελεύθερες σπουδές. Παράλληλα με τη ζωγραφική, από το 2007 και έπειτα, διατηρώ και το επαγγελματικό μου Art-multimedia studio.


Λόγω της παρούσας κατάστασης και για την αποφυγή συνωστισμού δεν θα γίνει τελετή έναρξης και η είσοδος θα πραγματοποιείται σε μικρές ομάδες των 6 ατόμων με υποχρεωτική χρήση μάσκας.