Η διάσημη πιανίστα Fujiko Hemming έρχεται στην Αθήνα για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ με έργα διάσημων μουσικών συνθετών, με την υποστήριξη της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας μας προσκαλεί σε ένα Ρεσιτάλ για πιάνο όπου η Fujiko Hemming θα ερμηνεύσει έργα των Domenico Scarlatti, Fryderyk Chopin, Sergei Rachmaninoff, Maurice Ravel και Franz Liszt.

Η Fujiko Hemming γεννήθηκε στο Βερολίνο από Γιαπωνέζα πιανίστα μητέρα και Ρωσο-Σουηδό αρχιτέκτονα και ζωγράφο πατέρα. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τη μητέρα της και στην ηλικία των 10 ετών με το δάσκαλο πιάνου Leonid Kreutzer o οποίος πρόβλεψε ότι θα ακολουθήσει  διεθνή καριέρα. Μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Τόκυο κέρδισε σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς όπως το NHK-Mainichi Contest και Bunka Radio Broadcasting Company Music Prize. Μετά την αποφοίτηση της από το Ινστιτούτο Μουσικής του Βερολίνου όπου και αρίστευσε, συνέχισε τις σπουδές της στη Βιέννη με τον Badra Skoda.

Έδωσε συναυλίες υπό την καθοδήγηση διάσημων μαέστρων και συνθετών της κλασικής μουσικής όπως τους Bruno Maderna, Leonard Bernstein και Cherkofsky Magarof, αλλά έχασε την ακοή της σε ατύχημα. Το 1999 το κρατικό ιαπωνικό κανάλι πρόβαλε τη ζωή και το έργο της μέσω ενός ντοκιμαντέρ που προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού ακροατών. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο της CD με τίτλο «La Campanella» το οποίο σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως. Ακολουθούν πολλά ακόμα από τα οποία 4 βραβεύθηκαν ως Classical Albums of the Year στο διαγωνισμό Japan Gold Disc Award.

Η Fujiko ως σολίστα έχει δώσει πολλές συναυλίες με διάσημες ορχήστρες όπως τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μόσχας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου. Επίσης για το έργο της εξυμνήθηκε από πολλούς διάσημους μαέστρους  όπως ο Mischa Maisky που τη χαρακτήρισε ως «αξέχαστη μουσικός» και ο M. Bengerof που δήλωσε «θαυμάζω την τέχνη σου».  Έχει προσκληθεί από πολλά φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Σοπέν της Βαρσοβίας. Κάθε χρόνο συμμετέχει σε φιλανθρωπικές συναυλίες.

Αγαπά τα ζώα και στη Γερμανία έχει δώσει το όνομα της σε ένα φιλοζωικό ίδρυμα.

Το 2013 το καινούργιο της CD με τίτλο «Fujiko», επιλέχθηκε στην 1η θέση από τους ακροατές του μεγαλύτερου ραδιοφωνικού κλασικού προγράμματος του ισπανικού σταθμού Catalunia Radio.