Η αίθουσα τέχνης Art Zone 42 παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ρένας Αβαγιανού με τον τίτλο «Ιερός Πανικός»

από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011.

Στα έργα της, η ζωγράφος χρησιμοποιεί μεικτές τεχνικές και δημιουργεί ένα κόσμο ποιητικό και ονειρικό που υποστηρίζεται από δυνατά παστέλ, με διφορούμενες μορφές και σύμβολα. Μέσα από την τεχνική της, η ζωγράφος αναπτύσσει ένα προσωπικό ύφος και θίγει ζητήματα της ύπαρξης, σχολιάζοντας το φθαρτό της ύλης.

Υπάρχει άραγε μία τάση να ξεφεύγει κανείς από την πραγματικότητα ή να την υπερβαίνει; 

Χωρίς αμφιβολία, υπάρχουν πολλές αναγνώσεις πίσω από αυτά τα μετα-σουρεαλιστικά τοπία που εντάσσονται στην σχολή του ζωγράφου Folon.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι δανεισμένος από το βιβλίο της Εύας Πάλμερ-Σικελιανού «Ιερός Πανικός». Ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της ζωής, όπως προτείνεται από την συγγραφέα, επίκαιρος όσο ποτέ, λειτούργησε ως έναυσμα για την δημιουργία των έργων, τα οποία έρχονται να σχολιάσουν την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα της εποχής.

Όπως σημειώνεται στο προοίμιο του βιβλίου: «Ο τίτλος της αυτοβιογραφίας αναφέρεται στον ιερό φόβο, τον πανικό, που φέρνει τον άνθρωπο στα ύψη, ανέβασμα που τελείται ως συνεχής και ατέρμονη πορεία, όπου κάθε σταθμός δηλώνει άθλο πνευματικό και σκαλοπάτι για το επόμενο επίτευγμα.»

Μέσα στην συγκεκριμένη ενότητα της Ρένας Αβαγιανού, παρουσιάζονται έργα τα οποία εκτέθηκαν στην Διεθνή έκθεση ζωγραφικής “L’Art en Capital” στο Σαλόνι των ανεξαρτήτων στο Grand Palais στο Παρίσι τον Νοέμβρη του 2010.