Η γκαλερί a.antonopoulou.art διοργανώνει την πρώτη ατομική έκθεση του Νίκου Αρβανίτη, που θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα στον χώρο κατασκευές, σχέδια, ήχος και μία βιντεοεγκατάσταση.

Ο Νίκος Αρβανίτης ζει και εργάζεται στην Γερμανία, όπου κινείται μεταξύ Βερολίνου, Λειψίας και Βαϊμάρης . Έχει σπουδάσει στην  Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (υποτροφία Erasmus) και έχει αποφοιτήσει από το μεταπτυχιακό τμήμα MFA Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο και Νέες Εικαστικές Στρατηγικές του Πανεπιστημίου Bauhaus της Βαϊμάρης με υποτροφίες του γερμανικού ιδρύματος DAAD και του ιδρύματος Ωνάση.

Το 2005 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό ZeitGenosse Schiller για Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο στην Βαϊμάρη. Από το 2005 είναι μέλος του εικαστικού διδύμου Barking Dogs United. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Αυστρία, την Ελλάδα, την Ισλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία. Το 2007 ήταν υποψήφιος για το βραβείο ΔΕΣΤΕ.

Ο Νίκος Αρβανίτης ασχολείται με το πλαίσιο μέσα στο οποίο παγιώνεται η άποψή μας για την ρέουσα πραγματικότητα και τον κόσμο γύρω μας.

Εκμεταλλευόμενος την δεδομένη απήχηση της ποπ κουλτούρας και των προϊόντων της, χρησιμοποιεί αναφορές στη μουσική, τον κινηματογράφο, τις καλές τέχνες με σκοπό να αναδιαμορφώσει την συγκινησιακή σχέση μεταξύ θεατή και έργου τέχνης.

Επαναπροσδιορίζοντας την αισθητική και κριτική διάσταση του έργου τέχνης – και μην εξαιρώντας τον εαυτό του από αυτή τη διαδικασία – μας προτείνει νέες δυνατότητες για να προσεγγίσουμε την εικαστική εμπειρία και μας προκαλεί με μια εντελώς διαφορετική ανάγνωση της παγκοσμιοποιημένης,  κουλτούρας του θεάματος, στην οποία εντάσσει και τις καλές τέχνες.

Με τον τρόπο αυτό τα έργα του μας φέρνουν αντιμέτωπους με ερωτήματα που αφορούν την αισθητική αντίληψη και την ιεράρχηση της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία.