Οι Gravitysays_i κυκλοφορούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 το “Quantum Unknown” σε βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.

Tο κομμάτι “An Ivory Heart” έκανε πρεμιέρα στο αμερικάνικο New Noise Magazine
Έχει περάσει πολύς καιρός από την κυκλοφορία του προηγούμενου album τους “The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud” (2011). Η επιστροφή των Gravitysays_i με το τρίτο τους album “Quantum Unknown” δικαιολογεί την πολύχρονη αναμονή.

Αν το προηγούμενο album ήταν μια μεγάλη μάχη με τον εαυτό τους, το “Quantum Unknown” είναι η απελευθέρωση από τον ίδιο τους τον εαυτό. Με αυτήν τη διάθεση ξεκίνησε η δημιουργία του album, με αποτέλεσμα 6 κομμάτια που προέκυψαν μετά από τέσσερα χρόνια ηχογραφήσεων και έντονων πειραματισμών σε πρωτόγνωρα για τη μπάντα ηχητικά και στιχουργικά πεδία. Αυτή τη φορά, θεματολογικά, οι Gravitysays_i παίζουν με το σχήμα κάθε επιστητού, σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης από την ίδια την ανθρώπινη ματιά. Μουσικά, το πειραματικό και ηλεκτρονικό στοιχείο, αντικαθιστά τις ηλεκτρισμένες εξάρσεις της προηγούμενης δουλειάς τους.

Η σημερινή σύνθεση των Gravitysays_i είναι: 

Μάνος Πατεράκης – φωνή, σαντούρι, κιθάρα
Νίκος Ρέτσος – ντραμς, synths
Mampre Kasardjian – μπάσο
Νίκος Σωτηρόπουλος – κιθάρα
Κώστας Στεργίου – keyboards
Βαγγέλης Κατσαρέλης – τρομπέτα

Στις ηχογραφήσεις του album συμμετείχαν και οι:
Αλέκος Γεωργουλόπουλος – κιθάρα
Πέγκυ Ζάρρου – φωνητικά
Γιώργος Κοντογιάννης – κρητική λύρα

Οι Gravitysays_i δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο του 2003 από το Μάνο Πατεράκη και το Νίκο Ρέτσο στον Πειραιά.
Η παρθενική τους εμφάνιση στη δισκογραφία, με τίτλο «The Roughest Sea» (2007), κυκλοφόρησε από το Σείριο, την εταιρεία που ίδρυσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Αποτελείται από εννέα κομμάτια εμπνευσμένα από τον εγωισμό, τη ματαιοδοξία, και την απομόνωση του σύγχρονου ανθρώπου. Πρόκειται για ένα concept album συνεχούς ροής, όπου το ηλεκτρονικό στοιχείο συναντά τα παραδοσιακά όργανα, ενώ οι μινιμαλιστικές φόρμες ακολουθούν τη γενική pop-rock διάθεση.
To 2011 ακολούθησε το «The Figures Of Enormous Grey And The Patterns Of Fraud» (Restless Wind) το οποίο αλλάζει θεματολογία, επανεξετάζοντας τις κοινωνικές αξίες, τους θεσμούς και την ηθική ως προέκταση της ατομικής αλλά και της συλλογικής συνείδησης. Ο ήχος τους, ηλεκτρισμένος, ταυτόχρονα ακολουθεί πιο παραδοσιακά / μεσογειακά ακούσματα, ενώ, παράλληλα, τα σκοτεινά, ατμοσφαιρικά στοιχεία γίνονται ακόμα πιο έντονα.
To 2016, μετά από μια περίοδο αποχής από τους συναυλιακούς χώρους, επιστρέφουν, για να παρουσιάσουν ζωντανά την νέα τους δουλειά ”Quantum Unknown” που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από την Inner Ear. Αυτή τη φορά, θεματολογικά, οι Gravitysays_i παίζουν με το σχήμα κάθε επιστητού, σε μια προσπάθεια απελευθέρωσης από την ίδια την ανθρώπινη ματιά. Μουσικά, το πειραματικό και ηλεκτρονικό στοιχείο, αντικαθιστά τις ηλεκτρισμένες εξάρσεις της προηγούμενης δουλειάς τους.

Είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο ψηφιακό κατάστημα της Inner Ear και στη σελίδα μας στο Bandcamp.