Το ΑΝ club την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008 θα φιλοξενήσει τους 2 γκρουπ από την Αμερική, για 1η φορά στην Ελλάδα, τους Espers από την Philadelphia και τους Vetiver από το San Francisco. Από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους μιας άκρως εκλεκτής νέο-ψυχεδέλειας όπου οι chamber & baroque pop έχουν την πρωτοκαθεδρία προσφέροντας μοναδικής ομορφιάς μελωδίες, οι Espers έχουν κερδίσει τους πάντες με την εξαιρετική δισκογραφία τους αποκτώντας ένα ιδιαίτερα φανατικό κοινό που καιρό τώρα αναμένει τον ερχομό τους στην χώρα μας.

Αποτελούν εξέχοντα μέλη του κινήματος Freak Folk μαζί με τους εξίσου σπουδαίους Vetiver οι οποίοι έχουν να επιδείξουν ένα ολοκαίνουριο πολύ καλό άλμπουμ, παραμένοντας βεβαίως από τους πιο κολλητούς και στενούς συνεργάτες του Devendra Banhart ο οποίος συμμετέχει ενεργά ως μέλος του συγκροτήματος στην πλειοψηφία του έργου των Vetiver κρατώντας φωνή και κιθάρα.

Η συναυλία της Αθήνας μάλιστα είναι και η μόνη που θα πραγματοποιήσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη! Μια και μοναδική βραδιά μεγάλου και διπλού ενδιαφέροντος, ένα «double bill» πνιγμένο στις μυρωδιές του Donovan, των The Incredible String Band, των Six Organs of Admittance, της Joanna Newsom, της Hope Sandoval και των Mazzy Star –άλλωστε με τις δύο τελευταίες μεγάλες κυρίες έχουν ήδη συνεργαστεί.