Προβολή της ταινίας “Laissez-moi aimer” στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρουσιάζει την ταινία Laissez-moi aimer, που πέρα από την αναπηρία πραγματεύεται πάνω απ’ όλα τον έρωτα.

O θίασος DK-BEL και ο σύλλογος Αu Nom de la Danse παρουσιάζουν την ταινία «Laissez-moi aimer» , στο πλαίσιο του προγράμματος «Εntre mer et terre» που λαμβάνει χώρα από 4 ως 9 Σεπτεμβρίου 2019. Αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγών νέων, που υποστηρίζεται από το ERASMUS PLUS, συγκεντρώνει 35 νέους Έλληνες και Γάλλους με αναπηρία ή αρτιμελείς, γύρω από την πρακτική του χορού και την υποβρύχια κατάδυση, για να καταλήξει σε μια χορευτική περφόρμανς στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη στις 9 Σεπτεμβρίου στις 18.00.

Το ντοκιμαντέρ αυτό της Stéphanie Pillonca για το κανάλι Arte, πέρα από την αναπηρία πραγματεύεται πάνω απ’ όλα τον έρωτα. Στα 52 λεπτά διάρκειάς του, παρουσιάζει τις ιστορίες της Aurore, του Pierre και του Thomas – και οι τρεις ανάπηροι – και τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουν ξανά τα σώματά τους και νέες ελευθερίες μέσα από την πρακτική του χορού χωρίς αποκλεισμούς, χάρη στον εξαίρετο σύλλογο «Au nom de la danse».

Στην ταινία ανακαλύπτουμε μια συγκινητική ανταλλαγή μεταξύ αρτιμελών χορευτών και ατόμων με αναπηρία «που χορεύουν με όλο τους το είναι, τη ψυχή τους, μ’ αυτό που έχουν μέσα τους», υπογραμμίζει στην ταινία η χορογράφος Cécile. Καλοσύνη, βαθιά κατανόηση συνένωση είναι οι λέξεις–κλειδιά αυτών των βιωματικών στιγμών όπου η διαφορετικότητα όχι μόνο δεν ενοχλεί αλλά προσφέρει έναν υπέροχο πλούτο.

Ταινία στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους

Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση με θέμα «Επιθυμία και ύπαρξη. Συναισθηματικές και σεξουαλικές σχέσεις και αναπηρία», που θα συντονίσει η Cyrielle Besson, αρθρογράφος στο περιοδικό «J’existe et je veux ». Είτε μιλάμε για σεξουαλικότητα, ερωτική ζωή, είτε για σχέσεις κηδεμονίας, πρόληψης, αυτοεκτίμησης… όλες οι διαστάσεις της συναισθηματικής και της σεξουαλικής ζωής θα αναλυθούν, σε διάλογο με την ταινία.
Σκοπός της συζήτησης είναι να σπάσει το ταμπού της σεξουαλικότητας, ανάγκη και βασικό δικαίωμα για όλους, με ή χωρίς αναπηρία! Η συζήτηση θα γίνει στα γαλλικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά και τα ελληνικά.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ