Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» (2012, 53’) του Ηλία Γιαννακάκη από τη σειρά εκπομπών «Παρασκήνιο» τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:00 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν.& Σ. Τσαλαπάτα, στο Βόλο, παρουσία του βολιώτη συγγραφέα Κώστα Ακρίβου, ο οποίος κατέγραψε λογοτεχνικά την πορεία του Αλφόνς στο βιβλίο «Ποιος θυμάται τον Αλφόνς».

Η προβολή εντάσσεται στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ με τίτλο: «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το χώρο, τον τόπο και την ιστορία».

«Αλφόνς: Ένας μικρός Θεός στη Μαγνησία» (2012, 53 ’)

Ο Αλφόνς Χοχάουζερ αποτελεί μία μυστηριώδη και εμβληματική φυσιογνωμία της  Μαγνησίας. Αυστριακός, ο οποίος γεννήθηκε το 1906 από εύπορο πατέρα, πολύ νωρίς γύρισε την πλάτη στις ανέσεις που του παρείχε η οικογένειά του και δίχως να τελειώσει το σχολείο σε ηλικία μόλις 14 ετών ξεκίνησε την περιπλάνησή του στη Μεσόγειο. Το 1926 κατέληξε στο Πήλιο, το οποίο ερωτεύτηκε και κάπου εκεί ξεκινά μια πορεία που  προσέλαβε διαστάσεις ζωντανού μύθου. Η ζωή του έκτοτε μοιάζει έτοιμο σενάριο ταινίας με ποικίλες δραστηριότητες, ανδραγαθήματα και θαρραλέες στιγμές. Ο φακός του «Παρασκηνίου» επιχειρεί να ακολουθήσει τα βήµατά του και να σκιαγραφήσει εκ νέου το προφίλ του Αλφόνς.