Ο πολυχώρος Black Duck, μπήκε αισίως στον όγδοο χρόνο λειτουργίας του. Το ίδιο και η γκαλερί του που διήνυσε επτά χρόνια με ζωγραφιές, φωτογραφίες, ευφάνταστες κατασκευές, γλυπτικές δημιουργίες!

Επτά χρόνια ζωντανής επικοινωνίας με την τέχνη και τους καλλιτέχνες, νεώτερους ή ήδη καταξιωμένους. Η γκαλερί του Black Duck που φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια περισσότερους από 70 δημιουργούς και τα έργα τους, το γιορτάζει με μια έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα». Καλεσμένοι της μερικοί από τους αγαπημένους της ζωγράφους, αλλά και δύο νέοι συνεργάτες, με στόχο ο κύκλος των εικαστικών να μεγαλώνει και να αξιοποιείται το ταλέντο και το μεράκι αυτών των δημιουργών.

Παναγής Αντύπας

Ένας καλλιτέχνης στο έργο του οποίου κυριαρχούν οι άνθρωποι, οι οποίοι με ανερμήνευτες διαθέσεις συνυπάρχουν με έναν χώρο άλλοτε πραγματικό και άλλοτε συμβολικό και μεταθέτουν στον υποκειμενισμό του θεατή την ερμηνεία του κάθε έργου. Άλλωστε όπως λέει ο ίδιος «Η ανθρωποκεντρική ζωγραφική πάντα με μάγευε».

Μαριάννα Αρβανίτη

Γεννήθηκε στο Θησείο, σπούδασε ζωγραφική δίπλα στον Θεόδωρο Πάντο και Ιστορία Τέχνης με τον Μάνο Στεφανίδη. Έχει κάνει έξι ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πάρα πολλές ομαδικές. Καινούργια συνεργάτιδα της gallery του Black Duck.

Δανάλης Γεράσιμος

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε ζωγραφική δίπλα στον Θεόδωρο Πάντο και Ιστορία Τέχνης με τον Μάνο Στεφανίδη. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται και εκθέτει έργα του στην γκαλερί του Black Duck.

Θοδωρής Κανάκης

Είναι ένας αρχιτέκτονας που ζωγραφίζει, αναζητώντας τον τρόπο να καταλάβει τον κόσμο, να βρει την ουσία των πραγμάτων και να την εκφράσει δημιουργώντας έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, που διηγούνται μικρές ιστορίες…

Γιώργος Κουτσονάσιος

Ένας εραστής της μουσικής και της ζωγραφικής. Ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε με την μουσική ως βοηθός παραγωγής του Τάσου Φαληρέα, έκανε ραδιόφωνο, άνοιξε δισκάδικο, κάνει, μαζί με την Αλόκα Αλλαγιάννη,  workshops ζωγραφικής και… ζωγραφίζει την μουσική.

Γιώργος Μακρής

Ο κατ’ εξοχήν προσωπογάφος καλλιτέχνης, μουσικός και εικαστικός, του οποίου τα έργα με «πρόσωπα» κοσμούν εδώ και χρόνια τους πατιναρισμένους τοίχους του bistro του Black Duck. Με διαπεραστική ματιά, ειρωνική και αυτοσαρκαστική διάθεση, ζωγραφίζει πρόσωπα, σχολιάζοντάς τα με καυστικό τρόπο, τον ίδιο τρόπο με τον οποίο συνθέτει και παίζει μουσική.

Γιώργος Μπότσος

Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες, αλλά ήδη από το 1987 ξεκίνησε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, όταν δημοσιεύτηκε το πρώτο του κόμικς στο περιοδικό “Βαβέλ”. Πέρα από τη σταθερή κι συνεχή δράση του στο χώρο της 9ης Τέχνης, παρουσίασε την εικαστική του δουλειά σε εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ έκανε εικονογραφήσεις σε περιοδικά και παιδικά βιβλία.

Νίκος Παπαγεωργίου  

Στην πρώτη του έκθεση ζωγραφικής, στο Black Duck, ο νευροχειρουργός και εικαστικός Νίκος Παπαγεωργίου, παρουσίασε μια σειρά έργων με ανθρώπινες φιγούρες που παρ’ ότι  είναι «αποκομμένες μέσα σ’ έναν άδειο φόντο, αλληλεπιδρούν η κάθε μια χωριστά ή και σε μικρές ομάδες. Αποτελούν πολύπτυχα, όπου το κάθε έργο-πτυχή ζητεί την αυτονομία του», όπως σημειώνει ο ίδιος.

Τέλος, η Ντόρα Ρίζου είναι μια καλλιτέχνης που, με ευδιάκριτη την ποιητική υπόσταση στους πίνακες της, αντιμετωπίζει τον κόσμο των ενηλίκων με μια αυθεντική αθωότητα. Με υπαινικτικό τρόπο υποβάλλει συναισθήματα και καταστάσεις που ερεθίζουν τη φαντασία του θεατή,συνδυάζοντας το χρώμα με το κολλάζ.

Παράλληλα, ο Γκάυ Στεφάνου, ο μόνιμος συνεργάτης του Black Duck με την ιδιότητα του σκηνογράφου, θα εκθέσει τις τελευταίες καλλιτεχνικές κατασκευές του d.Mod.