Μια μοναδική στιγμή του κλασικού χορού με 70 χορευτές και 50 μουσικούς του ιστορικού Θεάτρου Στανισλάφσκι της Μόσχας φέρνουν ένα ζεστό και συγκινητικό  πολυθέαμα, με σκηνικό τον Ισπανικό Νότο.

Ο Δον Κιχώτης είναι μια ποιητική αλληγορία πάνω στη ματαιότητα του ρομαντισμού και την επαναστατική ορμή της τρέλας. Ένας αξέχαστος, μισότρελος ήρωας, καβάλα σ’ ένα ψωριάρικο άλογο, με τη συνοδεία του πιστού του υπηρέτη, αντιμέτωποι και οι δύο με γιγαντιαίους ανεμόμυλους και φανταστικούς εχθρούς, αντιμέτωποι με την απουσία του παραμυθιού από την πεζή πραγματικότητα. Η πανέμορφη Κίτρι ερωτεύεται το φτωχό κουρέα Μπαζίλιο.

Ο πατέρας της όμως σχεδιάζει να την παντρέψει με τον πλούσιο Γκαμάτσο. Οι δύο εραστές καταφέρνουν να εξαπατήσουν τους πάντες μ’ ένα καλοδουλεμένο σχέδιο και να το σκάσουν με τη βοήθεια του Δον Κιχώτη και του Σάντσο Πάντσα. Ακολουθούν περιπλανήσεις στην επαρχία της Καστίλης, επεισοδιακές συναντήσεις με τους τσιγγάνους της περιοχής, όνειρα, παραληρήματα και τελικά μια μεγάλη γιορτή στο κάστρο του Δούκα. Μετά από τις απειλητικές ενέργειες του Δον Κιχώτη, ο Γκαμάτσο αποσύρεται και οι δυο εραστές καταλήγουν μαζί, ελεύθεροι και ευτυχισμένοι. Κάπου, κάπως διαφορετικά για τον καθένα, υπάρχει πάντα μια Δουλτσινέα, και οι νόμοι της ιπποσύνης ισχύουν για πάντα.

Για να διεκδικήσετε μία άπό τις πέντε διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 3 Απριλίου, στείλτε μας το ονοματεπώνυμό σας στο [email protected], γράφοντας στο θέμα Δον Κιχώτης. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email.