Ο τίτλος του νέου του έργου είναι «Prestigious goods» και δημιουργός του είναι ο Τζακ Λακ (Jack Lack), ένας Γερμανός καλλιτέχνης που αυτές τις μέρες βρέθηκε στη χώρα μας. Το έργο δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της ομάδας Awesome Athens Experiences και των ανθρώπων του Δήμου Βύρωνα.

Λίγα λόγια για τον Τζακ Λακ:

Καλλιτέχνης με έδρα τη Στουτγάρδη, που τα τελευταία χρόνια επικεντρώνει την προσοχή του σε τοιχογραφίες διαφόρων μεγεθών, ο Τζακ πιστεύει πως ένας τοίχος δεν είναι απλά ένας καμβάς, αλλά αποτελεί ένα μοναδικό μέρος, δεμένο με τη θέση του στο χώρο. Για κείνον, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της street art είναι η συνειδητοποίηση και η ένταξη του περιβάλλοντος στις τοιχογραφίες που δημιουργεί. Με τα χρώματα που χρησιμοποιεί καθώς και με τη θεματολογία και τις φόρμες του, προσπαθεί να αναδημιουργήσει την ατμόσφαιρα ενός τόπου μέσα στο έργο.

Το έργο:

Ο Τζακ Λακ επισκέφθηκε τον Υμηττό και την πόλη του Βύρωνα και εμπνεύστηκε από την μεσογειακή βλάστηση. Το κορίτσι μαζεύει τα άνθη του πολύτιμου σπαθόχορτου, του γνωστού μας βάλσαμου, φυτού ιδιαίτερα διαδεδομένου στον Υμηττό. Το συγκεκριμένο βότανο, γνωστό και ως υπέρικο, από την αρχαιότητα ήταν γνωστό για τις επουλωτικές του ιδιότητες, ενώ έχει και πολλές ακόμα φαρμακευτικές ιδιότητες.

Η βιοποικιλότητα της Μεσογείου, είναι το πολύτιμο αγαθό που πρέπει να προστατεύσουμε.