Επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα έκανε η νέα ταινία της Disney «Η Αλίκη Mέσα από τον Kαθρέφτη» σε σκηνοθεσία James Bodin, το πολυαναμενόμενο sequel της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» του Tim Burton που μάγεψε πριν από χρόνια κοινό και κριτικούς. Η ιστορία ξεκινά ακριβώς από το σημείο που την είχαμε αφήσει: η Αλίκη Κίνγκσλι (Mia Wasikowska) έχει περάσει τρία ονειρεμένα χρόνια ταξιδεύοντας στη θάλασσα ως καπετάνισσα του ίδιου της του πλοίου. Όταν όμως επιστρέφει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει ότι πολλά έχουν αλλάξει κατά την απουσία της.

Στην επίσημη μεταγλωττισμένη πρεμιέρα της ταινίας, την Κυριακή 22 Μαϊου στα Village Cinemas @ The Mall Athens, οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν  την ταινία μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, ενώ ένας ξυλοπόδαρος-κούνελος τους κατηύθυνε σε ειδικά στημένο με την ευγενική χορηγία του IKEA booth, όπου είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν ρολόγια, να κάνουν face painting και να πάρουν υπέροχα δώρα. Στην επίσημη πρώτη της ταινίας στην Ελλάδα παρευρέθηκε και η ερμηνεύτρια Βίκυ Καρατζόγλου, η οποία δανείζει τη φωνή της στη μητέρα των δύο βασιλισσών, της Άσπρης και της Κόκκινης.

Οι λάτρεις πάλι του υπέρλαμπρου χολιγουντινού cast είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ταινία στην επίσημη υποτιτλισμένη πρεμιέρα, την Τρίτη το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑΙΟΝ. Πριν από την ταινία, η Feelgood σε συνεργασία με το ΙΚΕΑ, ανήγγειλε στους εκλεκτούς καλεσμένους “It’s tea time!” και τους κάλεσε να ταξιδέψουν στιγμιαία στο χωροχρόνο και να φωτογραφηθούν σε ένα μαγεμένο σκηνικό εμπνευσμένο από μία από τις πιο όμορφες σκηνές της ταινίας.

Σύνοψη

Η Αλίκη Κίνγκσλι (Mia Wasikowska) έχει περάσει τρία ονειρεμένα χρόνια ταξιδεύοντας στη θάλασσα ως καπετάνισσα του ίδιου της του πλοίου. Όταν όμως επιστρέφει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει ότι πολλά έχουν αλλάξει κατά την απουσία της, όπως ο Αβεσσαλώμ που από μπλε κάμπια έχει γίνει μπλε πεταλούδα. Ο Αβεσσαλώμ την οδηγεί σε έναν μαγικό καθρέφτη μέσα από τον οποίο μεταφέρεται πίσω στο βασίλειο της Κατωχώρας. Εκεί ξανασυναντιέται με τους παλιούς της φίλους, το Άσπρο Κουνέλι,  τον Γάτο του Τσεσάιρ, τη Μουσκαρδίνα, τον Μαρτιάτικο Λαγό και τον Τρελοκαπελά (Johnny Depp) που δυστυχώς δεν είναι πια ο εαυτός του καθώς έχει πέσει σε κατάθλιψη. Η Μιράνα (Anne Hathaway), η Λευκή Βασίλισσα, στέλνει την Αλίκη να βρει τον ίδιο τον Χρόνο (Sacha Baron Cohen), ένα παράξενο πλάσμα που είναι μισό άνθρωπος και μισό ρολόι, που είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον Τρελοκαπελά, καθώς είναι ο μόνος που κατέχει τη Χρονόσφαιρα.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.