Το Θέατρο Σοφούλη ξεκινά τη νέα σεζόν στην Παιδική Σκηνή του, με μία διασκευή στο έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα, από τον Γιάννη Καλατζόπουλο, ο οποίος υπογράφει το κείμενο και τη σκηνοθεσία.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Κουνούπης περιτριγυρίζει ελεύθερος εδώ κι εκεί. Όλα τα βλέπει, όλα τα κοροϊδεύει, όλα τα διορθώνει. Και τώρα μας αφηγείται την ιστορία της μικρής και όμορφης Ροζίτας: Η Ροζίτα αγαπάει τον τρελούτσικο και ονειροπόλο Κοκολίκο.

Ο πατέρας της όμως θέλει να την παντρέψει με τον πλούσιο, γέρο και άγριο Δον Κριστομπίτα. Και πάνω στην ώρα εμφανίζεται ο Κουρίτο, που αγαπούσε τη Ροζίτα από μικρό παιδί αλλά έλειπε ναύτης στα καράβια. Τώρα όμως γύρισε αποφασισμένος να την παντρευτεί. 

Τι θα γίνει τελικά; Ποιος θα πάρει τη μικρή, γλυκειά  Δόνια Ροζίτα; Τι ρόλο θα παίξουν σ’ αυτή τη μπερδεμένη ιστορία ο ταβερνιάρης Συννεφοτρομάρας, ο παπουτσής Λιγοψύχης και ο κουρέας Φίγκαρο; Και η νεράιδα, η Ώρα Μία, που μπαινοβγαίνει στο ρολόι θα βοηθήσει καθόλου; … θα το δούμε.

Ο μεγάλος Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σίγουρα έχει σκεφθεί ένα δίκαιο, ευτυχισμένο και πολύ … αστείο τέλος!

Συντελεστές: Κείμενο – σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος, Χορογραφία: Έφη Δρόσου, Σκηνικά – Κοστούια: Βαλεντίνο Βλάσης Βαλάσης, Μουσική: Δημήτρης Λέκκας.

Παίζουν: Κώστας Γακίδης, Σίσσυ Ιγνατίδου, Ηλιάς Μπερμπέρης, Αγγελική Γκαλμπένη, Γιάννης Τσότσος, Πρόδρομος Κιρκινιζιάδης.