Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την έκθεση του ζωγράφου Βασίλη ΛούγγουΠορτραίτα σε Άσπρο και Μαύρο” και να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της στον  χώρο της “Project Room”, που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015 στις 20.00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου 2015.

 

“Το φως είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη δουλειά μου καθώς δημιουργεί μέσω αυτών των στοιχείων την ονειρική ατμόσφαιρα των έργων μου. Στα θέματά μου συναντάμε τη δροσιά της παιδικής ηλικίας , τη φωτεινότητα των βλεμμάτων μέσα από τη χαρά της συνάντησης αλλά και το βάρος που συσσωρεύει στα σώματα το πέρασμα του χρόνου και η φθορά της υλικότητας. Η μυστική συνήχηση εικαστικής και μουσικής εμπειρίας είναι και το θεμέλιο της τέχνης μου. Πίσω από τις τονικότητες και τις αποχρώσεις που χρησιμοποιεί συναντάμε την ένταση των ήχων της μουσικής του που διαπερνούν την εικαστική του γλώσσα. Το φως και το χρώμα κυριαρχούν στην δουλειά μου. Η ατμόσφαιρα στους πίνακες μου μοιάζει ονειρική, αποτυπώνοντας τον χρόνο που κυλάει. Προσπαθώ να ζωγραφίσω έχοντας στο μυαλό μου τη μουσική. Το σχέδιο μεταφράζεται με τον ρυθμό, το χρώμα με τη μελωδία. Ο στόχος μου είναι η αρμονία. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι λάδια και ακρυλικά.”, επισημαίνει ο ζωγράφος.

Την έκθεση επιμελείται η διευθύνουσα της Myrό Gallery κ. Ιφιγένεια Τσίτσα.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Βασίλης Λούγγος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης . Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, και έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική όπου έγραψε μουσική για θέατρο και δημιούργησε σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις.