Το Σχήμα εκτός Άξονα ξεκίνησε τη φετεινή σεζόν με ένα πετυχημένο κατέβασμα τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Συνεχίζει με τις Πορείες Τρωάδων σε σκηνοθεσία Αναστασίας Θεοφανίδου τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Τον Οκτώβριο στο Μπενσουσάν Χαν (πρεμιέρα 13 Οκτωβρίου, για 10 παραστάσεις) και τον Νοέμβριο 2016 στο Coo Bar (για 6 παραστάσεις)

Για την παράσταση:

Εκάβη – Κασσάνδρα – Δύο γυναίκες σε μια διαδρομή  από το παρελθόν στις μέρες μας.

Με αφορμή την τραγωδία του Ευριπίδη και συγκεκριμένα τις δύο αυτές γυναίκες η παράσταση επιδιώκει να φέρει πιο κοντά στο θεατή τις πορείες τους και να φωτίσει στιγμές τους μέσα από αποσπάσματα της τραγωδίας αλλά και από μαρτυρίες άλλων γυναικών, που έζησαν μεταγενέστερα και βίωσαν την καταστροφή και τον ξεριζωμό, δημιουργώντας ένα υλικό που ακροβατεί ανάμεσα στο σήμερα και στο χθες.

Το υλικό αυτό έγινε αφορμή πριν 4 χρόνια να γίνει μια πρώτη παράσταση που είχε μεγάλη απήχηση στο κόσμο. Τότε συν – σκηνοθέτης μαζί μου ο Αλέξανδρος Ζαφειριάδης και Κασσάνδρα η Αλεξία Σαπρανίδου. Τώρα με το ίδιο υλικό δίνεται η αφορμή να ξανά ασχοληθούμε μαζί  του, να το ανανεώσουμε με καινούργιους ως επί το πλείστον συνεργάτες και να δημιουργήσουμε μια άλλη παράσταση που θα παρουσιαστεί σε διαφορετικούς χώρους εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Το θέμα των πολέμων και της προσφυγιάς είναι δυστυχώς πιο επίκαιρο από ποτέ. Το χθες, το σήμερα και ενδεχομένως το αύριο έχουν κοινές εμπειρίες. Ο τόπος και ο χρόνος μόνο αλλάζουν.

Αναστασία Θεοφανίδου

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία, Σύνθεση κειμένων: Αναστασία Θεοφανίδου
Σκηνικό- Κουστούμια: Ειρήνη Ατματζίδου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αίγλη Κατσίκη, Αντώνης Μιχαλόπουλος
Προετοιμασία ρόλων: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης

Ερμηνεύουν: Αναστασία Θεοφανίδου, Ανδρομάχη Φουντουλίδου

Σχεδιασμός εντύπων: Ειρήνη Ατματζίδου
Φωτογραφίες: Elise Ntoremi
Εκτύπωση εντύπων: Graphica
Επικοινωνία: Τζίνα Ζορμπά
Δημόσιες σχέσεις: Ελένη Τσαλή
Τεχνική υποστήριξη: Ειρήνη Ατματζίδου