Ο πίνακας του Φλαμανδού καλλιτέχνη που εκλάπη, απεικονίζει «Ένα στρατιώτη πάνω στο άλογο του» και χρονολογείται γύρω στο 1616. Μαζί με το έργο οι ληστές άρπαξαν δύο ακόμα έργα, από την Church Picture Gallery,  γύρω στις 11 το βράδυ, το περασμένο Σάββατο. Οι δύο άλλοι πίνακες είναι το έργο του Annibale Carracci με τίτλο «A Boy Drinking» (1580) και το έργο του Salvator Rosa με τίτλο «A Rocky Coast, With Soldiers Studying a Plan» (τέλη του 1640) .

Από τα αριστερά προς τα δεξιά: A Boy Drinking around – Annibale Carracci || A Soldier On Horseback – Anthony Van Dyck || A Rocky Coast, With Soldiers Studying A Plan – Salvator Rosa

Και τα τρία έργα είναι μεγάλης αξίας και έχουν φιλοτεχνηθεί μεταξύ του 16ου και του 17ου αιώνα. Το κολέγιο ελπίζει οι πίνακες να ανακτηθούν σύντομα, καθώς πέρα από πολύτιμοι, αποτελούν ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τους φοιτητές του. Ειδικά οι φοιτητές που σπουδάζουν ιστορία της τέχνης στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, μπορούν να μελετήσουν από κοντά τα τρία αριστουργήματα, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν. Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει διεξοδική έρευνα για την ανάκτηση των έργων ζωγραφικής.