Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο 2013, το δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές Συνθέσεις” με βάση τα έργα του Σαίξπηρ, παρουσιάζοντας 14 έργα θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7.

Η ομάδα Όμορος παρουσιάζει την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Πολύ κακό για το τίποτα» του William Shakespeare σε δραματουργική επεξεργασία Ελένης Βλάχου βασισμένο στη μετάφραση του Βασίλη Ρώτα, από την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013.

 

Το έργο

Γραμμένο το 1598 από τον νεαρό τότε Σαίξπηρ (Απρίλιος 1564 – 23 Απριλίου 1616), εκτυλίσσεται στην αναγεννησιακή Σικελία. Δύο νέες κοπέλες σε ηλικία γάμου. Η μία στον αγώνα για τον εκλεκτό της καρδιάς της, η άλλη δηλωμένη κατά του έγγαμου βίου. Δύο νέοι άντρες που μόλις επέστρεψαν απ’ τον πόλεμο. Ο ένας αναζητώντας τον έρωτα, ο άλλος ορκισμένος εργένης. Ένας χορός με μάσκες, και αμέτρητες παρεξηγήσεις με αποτέλεσμα όλο αυτό να αποδειχθεί ότι δεν ήταν παρά “πολύ κακό για το τίποτα”.

 

Η παράσταση
Σε μια εποχή αμφισβήτησης των ανθρώπινων σχέσεων θέλουμε να πείσουμε ότι ο έρωτας μπορεί να επιβιώσει. Άλλωστε ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι όλο αυτό που ζούμε δεν είναι “πολύ κακό για το τίποτα”;

Κρατώντας τα κεντρικά σημεία δράσης και αφαιρώντας χωρίς να μειώσουμε τίποτα από ό,τι βοηθά στη σκιαγράφηση των χαρακτήρων, στοχεύουμε σε μία σύγχρονη προσέγγιση του σαιξπηρικού λόγου. Μια διασκευή βασισμένη στη μετάφραση του Βασίλη Ρώτα, ένα project 70 λεπτών τοποθετημένο στην αισθητική των 40’s και με ήρωες που θα μπορούσαν να είναι ο καθένας μας. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και οι φωτισμοί συμπληρώνουν το σκηνικό το οποίο περιορίζεται σε μερικά σκηνικά αντικείμενα.

 

«Για τη σκηνοθεσία (δανειζόμαστε ένα σχόλιο του Βασίλη Ρώτα) και την παράστασή της, η κωμωδία αυτή απαιτεί προπάντων εύθυμη διάθεση, κέφι και ανάλογη γληγοράδα. Χωρίς φανταχτερά σκηνικά και διαλείμματα, πάνω σε ένα απλό πατάρι… με υποκριτές που ν’ αγαπάν την τέχνη τους περισσότερο από τον εαυτό τους…».

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/ Δραματουργική επεξεργασία: Ελένη Βλάχου

Μουσική: Γιώργος Νικητόπουλος

Κοστούμια: Αννούσα Μελά σε συνεργασία με την Πάτια Ιορδανίδου
Φώτα: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Χορογραφία: Τατιάνα Μύρκου

 

Παίζουν (αλφαβητικά): ΒΕΑΤΡΙΚΗ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Δώρα Κοφινά,

ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Άννα Μαντά

ΔΟΝ ΠΕΤΡΟΣ, ΒΑΡΔΑΚΑΣ: Κων/νος Μάρκελλος,

ΣΚΥΛΟΜΟΥΡΙΑΣ, ΠΑΠΑΣ: Γιάννης Μοναστηρόπουλος

ΚΛΑΥΔΙΟΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Άλκης Μπακογιάννης

ΒΕΝΕΔΙΚΤΟΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Βασίλης Παναγιωτίδης,

ΗΡΩ, ΔΟΝ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ: Αγγελική Παναγιωτοπούλου

 

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 

ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης» (2008-2012) και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος πάνω στην Πολιτιστική Διοίκηση και Εκπαίδευση (Maastricht University).

Έχει διδάξει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε ιδιωτικά ΙΕΚ, έχει δουλέψει για πολιτιστικά project στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει εργαστεί ως υπεύθυνη παραγωγής και υπεύθυνη επικοινωνίας στα θέατρα Τόπος Αλλού, 104 Θέατρο Λόγου και Τέχνης, Θησείον κ.α. Έχει πραγματοποιήσει εξάμηνη φοίτηση στο Παν/μιο της Ουτρέχτης με θέμα «Film & Media». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Commedia dellArte, μαριονέτας, μουσικοκινητικής, κιν/φικου σεναρίου, παιδικής ψυχαγωγίας και θεάτρου, χορού. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Γνωρίζει πιάνο (1η Ανωτέρα).

 

Συμμετείχε στις παραστάσεις : «Εξπρές» (Σεπτ. 2012 – 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου- σκην. Θεόδωρος Εσπίριτου), «Επιτάφιος» (Ιούλιος 2012 σκην: Άντζελα Μπρούσκου,Παρθενόπη Μπουζούρη) Επίσης στις ταινίες μικρού μήκους “Dream Space” και “Sanatorium 2000” (σκην. Βάσια Μαγαράκη) και στην τηλεόραση στο διαφημιστικό σποτ της Connx (Νοέμβριος 2011, σκηνοθ. Μπάμπης Μακρίδης). Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά στα ελληνικά το θεατρικό έργο του Ben JonsonEvery Man Out Of His Humor”. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη της Κατερίνας Ευαγγελάτου («Γυάλινος κόσμος» θέατρο Δ.Χορν, «Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν», Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, «Θεατές», Εθνικό Θέατρο).

 

 

ΔΩΡΑ ΚΟΦΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αγίας Βαρβάρας ‘Ιάκωβος Καμπανέλης’ (2009-2012). Συμμετείχε στο θεατρικό εργαστήρι Αγίας Βαρβάρας (2006-2008) και παρακολούθησε σεμινάρια του Ιάκωβου Καμπανέλη με διδασκαλεία και ανάλυση των έργων του (2008-2009).

 

Συμμετείχε στις παραστάσεις : Τραγουδώντας τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλη (θεατρικό δρώμενο, Ρωμαϊκή Aγορά 2009) σκην. Δ. Παπαγιάννη, Ένας Αγαμέμνων (Φεστιβάλ νέων δημιουργών, θέατρο Altera Pars 2010 με την θεατρική ομάδα freeband).

Στον κινηματογράφο συμετείχε στις ταινίες: Free CinemaBand Εγώ σε σκότωσα (μικρού μήκους 2010), Άντυ Παπαδημητρίου Γκρίζα Διαδρομή (μικρού μήκους 2012), Γ. Θεοδωρακόπουλου και Μάκη Τσεκούρα Γιορτή στην πόλη (video clip 2012). Φωτογράφηση με τον Τάκη Διαμαντόπουλο, για τουριστικό οδηγό περιφέρεια Αττικής.

Γνωρίζει Αγγλικά. Έχει κάνει ρυθμική, χορό και ξιφασκία.

 

ΑΝΝΑ ΜΑΝΤΑ

Γεννήθηκε στην Χαλκίδα. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αγίας Βαρβάρας ‘Ιάκωβος Καμπανέλλης’ (2009-2012) και του τμήματος Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στις παραστάσεις : «Κραυγές Βοηθείας» στα πλαίσια του 4ου φεστιβάλ θεάτρου Δρόμου ,σκ: Ν.Χατζηπαπάς Σεπτέμβριος 2012 ,«Ελλάδα και Μάης Μαζί»,από τα ημερολόγια της Virginia Woolf,στα πλαίσια του 2ου φεστιβάλ «Τα 12 κουπέ» στο τρένο του Ρουφ (Μάιος 2012), «Επιτάφιος» (δρώμενο –διάλεξη, Ιούλιος 2012) σκην: Άντζελα Μπρούσκου,Παρθενόπη Μπουζούρη. Στον κινηματογράφο συμετείχε στις ταινίες: «Runaway Day» (μεγάλου μήκους, Ιούλιος 2012) του Δ.Μπαβέλλα, «Ο εχθρός μου» (μεγάλου μήκους Σεπτέμβριος 2012)του Γ.Τσεμπερόπουλου. Παρακολούθησε σεμινάρια με την Ανέζα Παπαδοπούλου, τον Δ,Ημελλο,τον Α.Καραζήση,τον Δ.Μαυρίκιο.

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας “ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ”. Στα πλαίσια του “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ” συμμετείχε στις παραστάσεις: “I Pagliacci” – Όπερα του RUGGERO LEONCAVALLO, σε σκηνοθεσία FRANCO ZEFFIRELLI στο Ηρώδειο. “Don Carlo” – Όπερα του GIUSEPPE VERDI, σε σκηνοθεσία JOSEPH LEE , στο Μέγαρο Μουσικής και “Κοριολανός” του WILLIAM SHAKESPEARE, σε σκηνοθεσία ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΚΟΓΙΑΝΝΗ στο Ηρώδειο. “Ιάκωβος Καμπανέλλης” – Λυρικό Χορόδραμα του ΛΟΥΚΑ ΘΑΝΟΥ , σε σκηνοθεσία του ίδιου , στο Θέατρο Δαϊς.

Έπαιξε τη “Γυναίκα” στο μονόπρακτο του TENNESSEE WILLIAMS “Μίλα μου σαν τη βροχή” στο Θέατρο Χυτήριο , σε σκηνοθεσία ΡΟΥΜΠΙΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, τους “Λέανδρο” και “Βαλέρη” στον “Γιατρό με το στανιό” του ΜΟΛΙΕΡΟΥ στο Θέατρο Της Ημέρας , σε σκηνοθεσία ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ΜΟΝΤΖΟΛΗ, καθώς και τον “Δ” στο θέατρο Βαφείο, στο έργο των ΗΔΥΛΗΣ ΤΣΑΛΙΚΗ-ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΟΥ “Για Κανέναν Πάνω Δεν Είναι Εύκολα Κάτω” , σε σκηνοθεσία του ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΑΝΟΥ. Τον Ιούνιο του 2008 στο Θέατρο Αμόρε και σε επανάληψη το Νοέμβρη του ίδιου χρόνου στις Ροές , ήταν “Αγγελιαφόρος” και “Ξέρξης” στους “ΠΕΡΣΕΣ” του ΑΙΣΧΥΛΟΥ σε σκηνοθεσία ΛΟΥΚΑ ΘΑΝΟΥ. Στο έργο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΕΝΕΡΑΛΗ “HARDGORE” στο θέατρο Φούρνος, έπαιξε τον “Ηθοποιό” , σε σκηνοθεσία ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗ. Το καλοκαίρι του 2010 ήταν ο “Kήρυκας” στην “ΟΡΕΣΤΕΙΑ” του ΑΙΣΧΥΛΟΥ του Δη.Πε.Θε. Πάτρας, σε σκηνοθεσία ΛΟΥΚΑ ΘΑΝΟΥ και την Άνοιξη του 2011 “DON GIOVANNI” στη θεατρική μεταφορά της ομώνυμης όπερας των W.A.MOZART και LORENZO DA PONTE, στο θέατρο Άσκηση, σε σκηνοθεσία Θωδ. Εσπίριτου.

Στον κινηματογράφο έχει εμφανιστεί στις μικρού μήκους ταινίες : “ Ελλείψει θεατών, μύρια έπονται” του Φίλιππου Μπουραϊμη , “ Στο Σκοτάδι ” του Αποστόλη Ηλιόπουλου και “ Τα Εναντίον Εαυτού” των Περικλή Αγιανόζογλου- Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος του ΤΕΙ Σερρών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αγίας Βαρβάρας ‘Ιάκωβος Καμπανέλης’ (2008-2012). Συμμετείχε στις παραστάσεις : «Εξπρες» (4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου- σκην. Θεόδωρος Εσπίριτου), Ένας Αγαμέμνων (φεστιβάλ νέων δημιουργών ομάδα Freeband), Τραγουδώντας τους στίχους του Ιάκωβου Καμπανέλλη (σκην. Δ. Παπαγιάννη), Το γρατζουνισμένο γόνατο (σκην. Γ. Παπαγιάννη), Μας χωρίζει μια θάλασσα (σκην. Α. Παπαδόπουλου).

Έχει παίξει στις μικρού μήκους ταινίες Reciprocation και Γκρίζα Διαδρομή (σκην. Άντυ Παπαδημητρίου).

 

ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αγίας Βαρβάρας ‘Ιάκωβος Καμπανέλης’ (2009-2012). Εργάστηκε ως βοηθός παραγωγής στην παράσταση ‘’ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ’’ στο θέατρο Πόρτα (2011, σκην. Δ. Καρατζάς), στην κατασκήνωση ‘’Χαρούμενο Χωριό’’ ως οργανωτής πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά και εφήβους, στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ ως εξωτερικός συνεργάτης παρουσιάζοντας παιδικά και εφηβικά βιβλία. Συμμετείχε στις παραστάσεις : «Εξπρές» (2012- 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου- σκην. Θεόδωρος Εσπίριτου), σε παιδικές παραστάσεις με την ομάδα ΠΑΡΟΔΟΣ σε συντονισμό του κ. Ηλία Πίτσικα.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία του Άντυ Παπαδημητρίου Γκρίζα Διαδρομή (μικρού μήκους 2012) και στην τηλεόραση σε διαφημιστικό σποτ για την εταιρία Mac Donalds σε σκηνοθεσία Μπάμπη Μακρίδη(2012). Έχει συμμετάσχει στο ντοκιμαντέρ ‘’THE SECRETS OF THE PARTHENON’’ συμπαραγωγής του NATIONAL GEOGRAPHIC και της Γαλλικής τηλεόρασης. Παρακολούθησε σεμινάρια χορού με την Στέλλα Ζανου (2010 και 2011). Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Αυτή την περίοδο κάνει πρόβες για το έργο ‘’ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ’’ της Π. Δέλτα σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου (προγραμματισμένη πρεμιέρα μέσα Οκτώβρη- Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ).

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος» της Δ.Χατούπη (2010-2012). Συμμετείχε στο θεατρικό εργαστήρι «Μοντέρνοι Καιροί (2008-2009) ενώ παρακολούθησε το πρώτο έτος των σπουδών του στη Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας (2009-2010).

Συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου( Σεπτέμβρης 2012) με τις παραστάσεις «Η Όπερα της Πεντάρας» και «Η μικρή Σειρήνα» σε σκηνοθεσία Θεοδ.Εσπίριτου , στο Φεστιβάλ Αναλογίων του Εθνικού Θεάτρου με το μουσικό παραμύθι «Η μικρή Σειρήνα» του Θεοδ.Εσπίριτου σε σκηνοθεσία του ιδίου ( Μάιος 2012) και στο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών που διοργάνωσε το θέατρο Altera Pars το 2010 με την παραστάση «Ένας Αγαμέμνων».Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο πάνω στην Commedia dell’arte με τους Camilla Bombardini, Byron Skouris. Το 2012 συμμετείχε στο βιντεοκλιπ «Ίχνη» σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Κουζή και σκηνοθεσία Γιάννη Καραπιπερίδη-Στέλλας Αλισάνογλου .Από το 2001 μέχρι και σήμερα εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας ως τραγουδοποιός και ερμηνευτής .Από το 2011 συμμετέχει και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ως αφηγητής κειμένων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας με τους Μιχάλη Κιταψιδάκη και Νίκο Κεχαγιόγλου , κρητικής λύρας με τους Γεωργία Νταγάκη και Γιώργο Λαγουδάκη και φωνητικής με τους Μιχάλη Κλεάνθη,Λίλιαν Τσατσαρώνη και Σωκράτη Μοναχό. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλης» (2008-2011) και του Δημόσιου Ι.Ε.Κ στον τομέα Οργανωτικός Συντονιστής Παραγωγής. Συμμετείχε στις παραστάσεις : «Εξπρές» (4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου- σκην. Θεόδωρος Εσπίριτου), «Μια απίστευτη Πρωτοχρονιάτικη Περιπέτεια»(σκην. Ε.Βλάχου). Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες μικρού μήκους «Γκρίζα Διαδρομή»,σκην. Άντυ Παπαδημητρίου και «Το πείραμα»,σκην. Ανδρέα Θωμόπουλου. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φλάουτου, σολφέζ και θεωρία μουσικής στο ωδείο Αθηνών καθώς και μαθήματα χορού και ξιφασκίας. Γνωρίζει Αγγλικά.

 

Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. (Τμήμα Θεάτρου, Κατεύθυνση Σκηνογραφία – Ενδυματολογία), έχει διακριθεί με το πρώτο Unesco Prize for the Promotion of the Arts στη διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας Prague Quadrenniale 2007. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας φωτισμού beforelight, κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι οι εικαστικές εγκαταστάσεις και τα αστικά δρώμενα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως σκηνογράφος και σχεδιάστρια φωτισμού στο θέατρο. Το 2012 καταπιάνεται με τη σκηνοθεσία και ανεβάζει στην Αθήνα την παράσταση “The Peter Pan Project” με την οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ Eurotopiques, στο Tourcoing της Γαλλίας

τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Αννούσα Μελά

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακό ΜΑ New Media & Art στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου, η Αννούσα Μελά είναι δημοσιογράφος μόδας και ομορφιάς, ενδυματολόγος και blogger στο www.mystyleforecast.com.

Από το 2001 εργάζεται σε περιοδικά, sites, τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαφήμιση ενώ σήμερα είναι Διευθύντρια Μόδας και Ομορφιάς στο ΕΓΩ! Weekly και Beauty Editor και Υπεύθυνη Ενθέτων στο HELLO!. Αγαπά παθιασμένα το στυλ ως καθημερινή ανάγκη και έκφραση γι αυτό και αποφάσισε να δημιουργεί τα δικά της digital style films με χρηστικές και δημιουργικές αφηγήσεις. Πιστεύει πως το στυλ είναι το πιο αυθεντικό μέσο παγκόσμιας επικοινωνίας και μότο της είναι «ξεχώρισε από το πλήθος».

 

Fashion editor: Αννούσα Μελά/www.mystyleforecast.com

Associate editor: ΠάτιαΙορδανίδου

ΤατιάναΜύρκου
Σπουδές: Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Δ. Σταυρούπολης. Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Arnhem Dance-Academie. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού Inertia. Συμμετείχε στην 11η και 12η Biennale Νέων Καλλιτεχνών στο τμήμα χορού. Συνεργάστηκε με την Όπερα Θεσσαλονίκης στις παραστάσεις: ‘η Έξυπνη’ του Κ. Όρφ’ (ως σκηνοθέτις), ‘Un ballo in masquera’ (ως χορεύτρια) και ‘La Boheme’ (ως βοηθός σκηνοθέτη). Με το Κ.Θ.Β.Ε. συνεργάστηκε στις παραστάσεις ‘Η ωραία Ταϊλάνδη’, ‘Ιφιγένεια η εν Ταύροις’ και ‘Λυσιστράτη’ (βοηθός χορογράφου), ‘Πρώτος έρωτας’, Ορέστης και ‘Ο πειρασμός’ (βοηθός σκηνοθέτη), ‘Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας’, ‘Ο σοβαρός Ερνέστος’, ‘Λεωφορείο ο Πόθος’ και ‘Μια παρτίδα σκάκι’ , ‘Ματωμένος γάμος’ (χορογράφος). Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Γ. Ιορδανίδη, Γ. Μιχαηλίδη, Π. Μιχαηλίδη, Ε. Γαβριηλίδη, Τ. Ράτζο, Γ. Καραχισαρίδη, B.W.Gorski, Α. Καλογρίδη, Α. Καφετζόπουλο, Ε. Δημητροπούλου, S.Unkovski , Γ.Βασιλειάδη κ.ά..

 

Γιώργος Νικητόπουλος

Γεννήθηκε στις 17-11-1980 στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Σύγχρονου Τραγουδιού του Ωδείου ATHENAEUM με καθηγήτρια τη Μαίρη Έσπερ καθώς και του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιστορία στο ίδιο τμήμα και είναι Υποψήφιος Διδάκτορας μελετώντας την αλληλεπίδραση της Ιστορίας με τη Μουσική της δεκαετίας του 1930. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Έλλη Πασπαλά, σεμινάριο χαλάρωσης και αναπνοών με τον DEMARQUET FREDERIC καθώς και σεμινάρια Μιούζικαλ με την Εβελίνα Παπούλια και Αυτοσχεδιασμού με την Αγγελική Καρυστινού στο Θέατρο των Αλλαγών. Συμμετείχε σε αριθμό μουσικών παραστάσεων τα τελευταία δέκα χρόνια και εργάστηκε ως βοηθός διδασκαλίας στα Εργαστήρια Φωνητικής Τέχνης με τη Μαίρη Έσπερ. Παραδίδει σεμινάρια φωνητικής στη σχολή “Αρχή” της Νέλλης Καρρά.