Το intothepill.net από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επίδοξους ποιητές να κάνουν πρόβα την απαγγελία!

ο intothepill.net από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επίδοξους ποιητές να κάνουν πρόβα την απαγγελία!

Πρόκειται για μία διοργάνωση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων και με την υποστήριξη της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας. Το έργο Karaoke Poetry Bar θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο 417 στην πλατεία του Μεταξουργείου.

Το έργο Karaoke Poetry Bar είναι στην ουσία μια πολυσύνθετη εγκατάσταση στην οποία συναντιούνται η ποίηση, η performance και το βίντεο. Η ιδέα, η επιμέλεια και ο σχεδιασμός αυτής της εγκατάστασης ανήκει στο intothepill.net, το οποίο είναι μια δικτυακή πλατφόρμα με κεντρική αναφορά στο βίντεο και τον πειραματικό κινηματογράφο. Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου ανταλλαγών, έρευνας και πειραματισμού μεταξύ των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην χρήση των νέων μέσων της εικόνας.

Το Karaoke Poetry Bar είναι πολυσυμμετοχικό έργο. Karaoke στα ιαπωνικά σημαίνει «κενή ορχήστρα». Αυτή η κενή ορχήστρα μετατρέπεται και εναλλάσσεται στο χώρο και τον ενεργοποιεί σε ένα πεδίο παιχνιδιού, εμπλέκοντας τους συμμετέχοντες και τους θεατές-παίκτες στο ενδεχόμενο μιας ουτοπίας.

Tο έργο Karaoke Poetry Bar δεν είναι σαν τα karaoke που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τα λαϊκά τραγούδια πήραν πόδι και στο monitor της σκηνής μπήκαν ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (που έχουν δημοσιεύσει για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια). Τα ποιήματα προκαλούν τους θεατές να τα απαγγείλουν…

Στο χώρο του καραόκε-μπαρ θα λειτουργεί βιντεοεγκατάσταση, όπου σύγχρονοι έλληνες καλλιτέχνες καταγράφουν με το μέσο του βίντεο, performances στις οποίες διερευνούν τρόπους απόδοσης και απαγγελίας ποιημάτων καθιερωμένων Ελλήνων ποιητών του 20 αιώνα, μέσα σε δημόσιους χώρους της Αθήνας

Info
Karaoke Poetry Bar
Πολυχώρος 417, Μεταξουργείο
Από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση:
http://www.karaokepoesie.blogspot.com/
http://www.intothepill.net/