Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης στις 21 Μαρτίου πολλοί και ξεχωριστοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν στη Μουσική Βιβλιοθήκη σε 3 διαφορετικές παραστάσεις, μορφές ποίησης-ποιήματα και ποιητές που αγαπούν και εμπνέονται από αυτούς.

Παρασκευή 20.3.2015, ώρα 19.30:

“Όλο τον Κόσμο Γύρισες”

Ο Γιάννης Κούτρας και ο Απόστολος Ρίζος ταξιδεύουν τον ποιητή Νίκο Καββαδία

Ο Γιάννης Κούτρας, ο παθιασμένος ερμηνευτής που ταύτισε τη φωνή του με το Σταυρό του Νότου, συναντάει  τον Απόστολο Ρίζο, έναν από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές – τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς και σαλπάρουν με τον ποιητή της θάλασσας, για ένα μουσικό ταξίδι που γίνεται προορισμός!

Όλα τα μεγάλα ποιήματα του Νίκου Καββαδία σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου αλλά και μελοποιήσεις των Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Μαρίζας Kωχ, Γιάννη Σπανού, Αρλέτας, Λάκη Παπαδόπουλου, Αργύρη Μπακιρτζή και του συγκροτήματος «Ξέμπαρκοι».

Μια μουσική συνάντηση βασισμένη στα αστείρευτα σε νόημα και ευαισθησία τραγούδια του ποιητή των θαλασσών, με συγκλονιστικές ερμηνείες, εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις και υποδειγματική εκτελεστική προσέγγιση.

Η παράσταση εμπλουτίζεται με σπάνιες απαγγελίες του Νίκου Καββαδία και ατμοσφαιρικές προβολές.

Παίζουν οι μουσικοί:
Άκης Μουχλιανίτης (πλήκτρα – ενορχήστρωση)
Λευτέρης Πουλιού (σοπράνο σαξόφωνο).

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 15 & 12  ευρώ

Κυριακή 22.3.2015, ώρα 19.30

Encardia

Γκρεκάνικη ποίηση & Ελληνόφωνοι ποιητές Κάτω Ιταλίας

Οι encardia μας παρουσιάζουν στίχους και τραγούδια των μεγάλων Γκρεκάνων ποιητών, τόσο των επωνύμων που χάραξαν με την παρουσία τους το πολιτιστικό τοπίο των Ελληνοφώνων της Απουλίας και της Καλαβρίας (Vito Domenico
Palumbo, Rocco Aprile, Bruno Casileκ.α.) όσο και ανωνύμων λαϊκών ποιητών που άφησαν πίσω τους μια ασύγκριτη γλωσσική κληρονομιά. Αναφορά στο έργο της νέας γενιάς των εν Ζωή ποιητών (Franco Corliano, Luiggi Garissi, Renato Collasi κ.α.) μιας κι αυτοί είναι οι τελευταίοι εραστές της κουλτούρας των Grico.

Οι encardia θα ερμηνεύσουν εξαιρετικά τραγούδια μελοποιημένα η όχι από τους ίδιους, με σκοπό να καταδειχτεί ακόμα μια φορά η δυναμική μιας γλώσσας που ακόμα αντέχει, παρά το γεγονός ότι έχει χάσει πια τη χρηστικότητά της στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 15 & 12 ευρώ

*Η παράσταση της 21ης Μαρτίου με τον Γιώργο Ανδρέου αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους