Η επιμελήτρια της έκθεσης σημειώνει μεταξύ άλλων αναφορικά με τη δουλειά του Αποστόλη Ιτσκούδη:

«Ως άλλα αραχνοΰφαντα εργόχειρα, πέπλα υφασμένα ζωγραφικά με ευχέρεια τόσο εμφανή στην χειρονομία και πληθωρικότητα τόσο εντυπωσιακή στο χρώμα – το οποίο σχεδόν φαίνεται να βυθίζεται έντεχνα στον καμβά αναβλύζοντας διάσπαρτα έντονους χρωματικούς λεκέδες – τα πορτραίτα του Αποστόλη Ιτσκούδη αναδύονται νοσταλγικά μέσα από την αχλή του παρελθόντος σαν τα απομεινάρια μιας άλλης ζωής, σαν τις αναμνήσεις ενός κόσμου που κάποτε υπήρξε, σαν τις χαμένες εικόνες μιας αλλοτινής εποχής.

Πρόσωπα οικεία μεν, άγνωστα δε, όπως αυτά των συγγενών και φίλων σε παλιές ασπρόμαυρες ή ξεθωριασμένες φωτογραφίες που κρατάμε ευλαβικά αποθηκευμένες στα συρτάρια του συλλογικού υποσυνείδητου μιας γενιάς που χειρίζεται με δεξιοτεχνία και μέγιστη εξοικείωση την σύγχρονη ψηφιακή εικόνα, την τόσο επίπλαστη και εφήμερη. Πρόσωπα που η ζωγραφική διαδικασία επαναφέρει ρητά στο προσκήνιο, οπτικά ερεθίσματα του καλλιτέχνη που επανέρχονται να βρουν τη θέση τους στον καινούριο κόσμο ως επαναπροσδιορισμένο βίωμα δικό του, ως συνομιλία, ως συνάντηση».

Ανάμνηση, ακρυλικά σε καμβά, 79 x 79

Βιογραφικό

Ο Αποστόλης Ιτσκούδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1985. Διδάχτηκε σχέδιο και ζωγραφική στο εργαστήριο των Ν. Χριστοφοράκη και Λ. Μαρτζούκου (2003-2005). Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Έχει στο ενεργητικό του τέσσερις ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Ιταλία. Ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Η πέμπτη του ατομική παρουσιάζεται στην γκαλερί Art Zone 42.


Φωτογραφία θέματος: Συνταγές Μαγειρικής, ακρυλικά σε καμβά 50 x 40